Zápasy - archiv 17.4.2009

Bod z Pasienkov po chytenej penalte a premárnenej šanci

Inter Bratislava - AS Trenčín 0:0.

AS Trenčín je už od začiatku novembra bez prehry a ani v súboji na ihrisku lídra druhej najvyššej súťaže Interu Bratislava nenašiel premožiteľa. Zverenci trénera Ivana Galáda tak po bezgólovej remíze 0:0 potiahli šnúru so ziskom minimálne jedného bodu na rovný tucet stretnutí za sebou. V tabuľke ale zostávajú naďalej druhí s bodovým odstupom za Interom. O víťazstve AS mohol v záverečnej minúte rozhodnúť mladý útočník Kubík, ale pri zakončení nemal dostatok pokoja a šťastia. Pozitívom je piaty zápas v rade s čistým kontom.

Súboj prvého s druhým nepriniesol v prvom polčase príliš veľa futbalovej krásy. Oba tímy hrali najmä zo zabezpečenej obrany a súpera sa snažili prekvapiť najmä zo štandardných situácií. Už v úvodnej minúte sa na hranici pokutového územia Interu uvoľňoval Depetris, ale Krnáč jeho strelu vyrazil. Rovnako si poradil aj o niekoľko okamihov neskôr s priamym kopom Križka. Na opačnej strane sa po takmer štvrťhodine hry vyznamenal po štandardke v podaní Sedláka aj brankár Trenčína Volešák. V 21. min sa dostal k hlavičke Tomčák, no lopta putovala nad trenčiansku bránu. Nasledujúce minúty nepriniesli veľa vzruchu ani v strede poľa. Oba tímy sa pozorne strážili. Až v predposlednej minúte prvého polčasu to skúšal Depetris, ale nenamieril presne.

Od prvej minúty druhého dejstva nastúpil v trenčianskom drese ďalší argentínsky útočník Ereros. V 48. min centroval z ľavej strany, no lopta nedoplachtila ani k nabiehajúcim hráčom, ani za chrbát domáceho gólmana. Nasledujúce momenty patrili najmä jednému z postranných rozhodcov, ktorý až príliš úzkostlivo posudzoval ofsajdové situácie AS. V niektorých momentoch sa nestačili čudovať nielen Trenčania. V 58. min prišiel faul Križka v pokutovom území a loptu si na značku jedenástky postavil líder Interu Sedlák. Volešák však bravúrnym zákrokom podržal svojich. O päť minút neskôr horelo opäť pred bránkou Trenčína. Križko však loptu poslal do bezpečia. V 73. min mohol poslať domácich do vedenia Kiss, ale na loptu nedočiahol. Po štvrťhodine prevahy domácich sa prihlásili k slovu zase hostia. Depetris síce ukázal pohotové zakončenie, ale už spomínaný asistent rozhodcu mal Trenčana opäť v postavení mimo hry. V záverečnej desaťminútovke to skúšal dvoma lobmi aktívny Ereros, ale ani raz nenamieril presne. Najväčšia šanca AS, posúdená ako neofsajdová, prišla v záverečnej minúte stretnutia. Kubík sa predral k lopte poslanej za chrbát obrany, ale v zakončení už nemal dostatok chladnokrvnosti.

Inter Bratislava - AS Trenčín 0:0

Žlté karty: 25. Polgár, 61. F. Kiss - 12. Križko, 42. Godál, 60. Depetris

Domáci: Krnáč - Tarek, Mihálik, Polgár, K. Kratochvíl - Kosmeľ (77. Marosi), P. Sedlák, F. Kiss, Burza - Tomčák, Kuba (46. Hodek)

Hostia: Volešák - Kleščík, Križko, Godál, Peciar - Gergel (65. Bubenko), Calgaro, Lukšík, Čirik (61. Kubík) - Hlohovský (46. Ereros), Depetris

Rozhodovali: Olšiak - Vindiš, Čiernik

Divákov: 865

foto: sita

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa