A-tím 31.1.2017

Lawrence hľadal v prehre najmä pozitíva

Druhý prípravný zápas v rámci zimného sústredenia v tureckom Beleku nemôžeme považovať za príliš vydarený. Pokiaľ proti Ludogorcu Razgrad sme dokázali držať tempo hry, Hajduk Split nás v prvom polčase doslova sfúkol z ihriska. Napriek tomu sa tím okolo kapitána Petra Kleščíka snaží nájsť nielen v úspešnom druhom polčase najmä pozitíva.

„Hrali sme proti ďalšiemu skúsenému mužstvu. Hajduk bol agresívny a veľmi kompaktný predovšetkým v strede ihriska. Bol tímový a vyhrával takmer všetky súboje. Mali sme priestory najmä na krídlach, ale nedokázali sme to hlavne v prvom polčase zužitkovať,“ zhodnotil zápas James Lawrence a pokračoval: „Tvrdo a veľa trénujeme. Cítime trochu únavu. Všetci ale vieme, prečo to robíme. Musíme zostať psychicky hore a aj v príprave hrať pozorne v obrane. Chyby z nesústredenosti nemajú nič spoločné s únavou.“

Jeden z najuniverzálnejších hráčov Fortuna ligy sa snažil pozerať na súboj proti poprednému chorvátskemu klubu najmä cez pozitíva. „Plusom bol hlavne fakt, že sa nám v druhom polčase podarilo aspoň čiastočne vrátiť do zápasu. Každá nepresnosť by nám mala priniesť poučenie.“ Zmenu v našej hre priniesli striedania a posun v koncentrácii hráčov zostávajúcich na ihrisku. „ Akoby sme všetci dostali novú energiu. Začali sme byť nebezpeční pre súperovu bránku. Milton (Klooster) poslal dva dobré centre do šestnástky, Uche sa presadil v zakončení a Abdul priniesol tiež veľa pozitívneho. Skvelé bolo aj to, že striedajúcich hráči napriek obmedzenému času na trávniku dokázali priniesť zmenu. Uvedomujeme si, že sa dávame dokopy ako tím,“ nechal sa počuť Lawrence.

Jeden z najskúsenejších hráčov nášho mužstva premenil dva pokutové kopy v zápase proti Libercu. Za stavu 2:4 proti Hajduku však neuspel. „Takéto momenty prichádzajú. Musím ale pochváliť gólmana Splitu, ktorý to urobil dobre. Ak však príde možnosť, budem pripravený opäť zobrať zodpovednosť na seba,“ dodal Lawrence.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa