Aktuality - archiv 22.2.2009

Návštevníkov jarných zápasov čakajú na štadióne viaceré zmeny

Nové vstupné, hracie časy a ďalšie pravidlá.

Jarná časť futbalového ročníka 2008/2009 prinesie pri organizovaní domácich zápasov AS Trenčín viacero výrazných zmien. Dotknú sa všetkých návštevníkov Mestského futbalového štadióna. Najvýraznejšou novinku je obmedzenie kapacity hľadiska iba na hlavnú tribúnu. Jednotná cena vstupného bude 2,00 €. V porovnaní s minulosťou sa zmení aj kontrola vstupov divákov na zápasy. Po aktívnej spolupráci so SFZ prijal klub Organizačný (návštevný) poriadok športového podujatia, ktorý je podrobným manuálom pre všetkých návštevníkov zápasov.

Zníženie kapacity štadióna

Koncom minulého týždňa sme priniesli informáciu o uzavretí betónových tribún Mestského futbalového štadióna. Dočasne bude sprístupnená iba hlavná tribúna. Klub ale aktívne hľadá možnosti zabezpečenia ďalších miest pre divákov. Sprístupnením iba hlavnej tribúny bude každé miesto presne označené. Návštevník stretnutia bude môcť sledovať zápas iba z miesta, na ktoré bude mať určenú vstupenku. V jarnej časti bude v prípade potreby otvorený aj sektor pre fanúšikov hostí. Pre nasledujúcu sezónu, bude ale nutné vyriešiť aj nový priestor pre hosťujúcich priaznivcov.

Sektor pre domácich fanúšikov

Sektor domácich vlajkonosičov sa dočasne presťahuje na hlavnú tribúnu do sektoru "A". Vyhradený sektor ako i vstupenky doň budú označené špeciálnym symbolom. Záujemcovia o tieto lístky o ne musia požiadať priamo pri ich kúpe.

Zmena ceny vstupného

Uzavretím podstatnej časti hľadiska ostanú prístupné iba miesta na sedenie. Pri určovaní jarných cien vstupného vzal klub do úvahy skutočnosť, že počas jesene boli určené dve cenové hladiny lístkov: 50 Sk (1,66 €), resp. 70 Sk (2,33 €). Jarný kompromis predstavuje 2,00 €, čo predstavuje priemer týchto súm. „Pôvodne sme chceli nechať výšku vstupného na tribúny na 2,33 €. Zohľadnili sme ale skutočnosť, že niektorí návštevníci zápasov boli počas jesene zvyknutí na nižšiu sumu. Súčasná cena lístka je dočasná. Platiť bude iba do konca jarnej sezóny,“ informoval Marek Svátek. Jednotná suma 2,00 € za lístok platí aj pre fanúšikov hostí.

Zmena hracích časov

AS Trenčín odohrá na jar sedem domácich duelov. Po dohode vedenia klubu s realizačným tímom bude začiatok stretnutí v úradnom hracom čase (rozpis začiatkov zápasov nájdete na klubovom webe v sekcii "výsledky / 1. liga").

Kontrola vstupov

Na základe sprísnenia požiadaviek na organizátora športových podujatí, vyplývajúcich zo zákona "O organizovaní verejných telovýchovných, športových a turistických podujatí", prijal klub rozhodnutie o novom systéme kontroly vstupov návštevníkov zápasov. Prvá vlna kontroly bude pri vstupe do areálu štadióna, kde sa diváci musia preukázať platnou vstupenkou. Tá im bude opätovne skontrolovaná aj pri vstupe na tribúnu. Na tomto mieste budú usporiadatelia zápasu vykonávať aj kontrolu, či návštevníci stretnutia nevnášajú do hľadiska zakázané predmety. V prípade, že sa takéto predmety nájdu, budú návštevníkom zápasu odobraté.

Organizačný (návštevný) poriadok športového podujatia

V súvislosti s novelizáciou zákona "O organizovaní verejných telovýchovných, športových a turistických podujatí", platnej od 1. decembra 2008, ako aj prijatia záverov mimoriadneho zasadnutia výkonného výboru SFZ zo dňa 6. novembra 2008 vypracoval Slovenský futbalový zväz v aktívnej spolupráci s klubmi "Organizačný (návštevný) poriadok športového podujatia". Obšírny materiál je podrobným manuálom pre všetkých návštevníkov športových podujatí. Z mnohých bodov ponúkame zhutnený úryvok o predmetoch, ktoré nesmú návštevníci nosiť na štadión. Celý materiál nájdete TU alebo v sekcii "médiá / na stiahnutie".

Na podujatie sa o. i. zakazuje vnášať:

- zbrane, výbušniny a pyrotechnické výrobky

- spreje, leptavé, horľavé a farbiace látky alebo iné látky poškodzujúce zdravie

- štátne symboly cudzích štátov alebo ich predchodcov

- rasistické, vulgárne, hanlivé a dobrým mravom odporujúce transparenty

- predmety, ktorými možno urobiť útok proti telu dôraznejším (napr. dýky, kordy, bodáky, nože, palice, tyče, obušky, sklenené fľaše, stoličky, stojany)...

Plné znenie Organizačného (návštevného) poriadku športového podujatia nájdete v prílohe tohto článku.

Ďalšie zmeny v infraštruktúre štadióna

Jednou z priorít futbalového klubu AS Trenčín je v krátkodobom horizonte vybudovať tribúnu umiestnenú oproti hlavnej krytej tribúne. Ďalším horúcim cieľom AS Trenčín je do začiatku nasledujúceho ročníka doriešiť otázku turniketového a kamerového systému. Vo všetkých otázkach zásahu do infraštruktúry štadióna musí futbalový klub postupovať v úzkej kooperácii so zástupcami mesta Trenčín. Ďalšie informácie o smerovaní zmien na Mestskom futbalovom štadióne prinesieme verejnosti po definitívnom doriešení týchto záležitostí s čelnými predstaviteľmi mesta.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa