Zápasy - archiv 21.11.2008

V zasneženej Prievidzi dva góly Gergela a zaslúžené víťazstvo AS

FK Mesto Prievidza – AS Trenčín 2:4 (0:2).\r\n

V Prievidzi sa hralo na teréne hraničiacom s regulárnosťou. Okrem čiar a odhrnutých šestnástok bolo celé ihrisko pokryté súvislou snehovou vrstvou. Na nepríjemný a náročný terén sa lepšie aklimatizovali Trenčania. Poháňaní celozápasovým a vytrvalým povzbudzovaním takmer päťdesiatky fanúšikov AS, kontrolovali duel a zaslúžene vyhrali.

Prvý náznak šance si vypracovali domáci. Šnirc vysunul Maruniaka, ale Volešák dobrým čítaním hry príležitosti predišiel. V 12. mine kopal Križko priamy kop z približne 20 metrov. Na šmykľavom podklade a za pomoci teču rozvlnil Furkovu sieť prvýkrát. V 24. min zaúradovala novovzniknutá útočná dvojica Hlohovský – Kaspřák. Po jej spolupráci sa dostal k lopte Gergel a strelou zvnútra pokutového územia zvýšil na 2:0. Už o niekoľko okamihov neskôr unikol Hlohovský po pravej strane. Vysunul Kleščíka, jeho pokus ale domáci brankár zmaril. V závere polčasu dal o sebe opäť vedieť Kaspřák. Netradičný útočník hral počas celého zápasu vynikajúco. Bol priamočiary a pre súpera nebezpečný. V 43. min nasadil brankárovi domácich kľučku, ale z ťažkej pozície namieril iba do bočnej siete.

Krátko po zmene strán našiel Knapp opäť Kaspřáka. Jeho strelu vyrazil Furka iba na roh. Loptu si k zástavke postavil aktívny Knapp, po jeho centri a následných hlavičkových súbojoch sa lopta odrazila na hranicu šestnástky k Lukšíkovi, ale ten mieril tesne vedľa. Výborný výkon podal Báez. Okrem disciplinovaného plnenia si defenzívnych úloh sa dostal i do zakončenia a takmer zaznamenal svoj prvý gól. Jeho prudkú strelu z uhla prievidzský brankár vyrazil iba do miest, kde sa nachádzal Kaspřák. Po jeho pohotovom zakončení svietilo na ukazovateli už skóre 3:0 pre AS. Domáci hrozili najmä po štandardných situáciách. Nebezpečné centre posielali do trenčianskeho veľkého vápna najmä Guľa a Pastva. Práve bývalý Trenčan adresoval v 64. min presnú prihrávku Mihálikovi, ktorý znížil na 1:3. V 70. min unikal po ľavej strane Lukšík. Domáci obranca Šnirc na rýchlonohého záložníka AS nestačil, a zastavil ho len za cenu škaredého a nepríjemného faulu. Aktívne hrajúci Lukšík musel byť pre zranenie vystriedaný. Hlohovský túžil, na štadióne kde futbalovo vyrastal, zaznamenať aspoň jeden gól. Napriek veľkej motivácii skórovať, sa ale úplne poddal úspechu tímu - aj v sľubných pozíciách často hľadal výhodnejšie postavených spoluhráčov. Napriek tomu sa po Knappovom centri zastreľoval aj sám, z ostrého uhla však netrafil bránu. Najkrajšia akcia zápasu sa zrodila v 78. min. Rozbehol ju na pravej strane Báez. Lopta putovala ďalej cez Kaspřáka a Knappa až ku Gergelovi, ktorý vsietil štvrtý zásah AS. Rozhodená a vyšachovaná domáca defenzíva sa na siedmy jesenný gól trenčianskeho záložníka iba prizerala. V nadstavenom čase domáci už iba kozmeticky prikrášlili výsledok – po Pastvovom rozohratí štandardnej situácie skóroval Pavlovkin.

FK Mesto Prievidza – AS Trenčín 2:4 (0:2)

Góly: 64. R. Mihálik, 90.+ Pavlovkin - 24. a 76. Gergel, 12. Križko, 51. Kaspřák

Žlté karty: 7. Šlosár, 30. Pavlovkin, 70. Šnirc, 83. Pastva - 61. Knapp, 89. Báez

Domáci: Furka – Pastva, Pavlovkin, Mihálik, Šnirc – Kubík, Kokanovič, Helbich, Guľa, Šlosár (79. Križánek) - Maruniak

Hostia: Volešák – Kleščík, Godál, Križko, Peciar – Báez (89. Chanti), Knapp, Lukšík (73. Calgaro), Gergel – Hlohovský, Kaspřák (81. Bubenko)

Rozhodovali: Hracho - Schmidt, Bobko

Divákov: 500

Autor: ms, foto: Tomáš Somr
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa