Aktuality - archiv 18.11.2008

Arjen Robben – po ďalšom zranení bleskový návrat do tréningu

Futbalista Realu Madrid požiadal o pomoc majiteľa AS Trenčín Tschen La Linga.

O Arjenovi Robbenovi sa hovorí ako o "krištáľovom" chlapcovi. Časté zranenia neustále maria rozlet jeho futbalovej kariéry. Posledným z nekonečnej série zranení bolo natrhnutie zadného stehenného svalu. Táto nepríjemnosť sa mu stala počas rozcvičky pred zápasom Ligy majstrov medzi Realom Madrid a Juventusom. V zostave ho na poslednú chvíľu nahradil krajan Royston Drenthe. Kým španielsky veľkoklub márne bojoval o body do tabuľky (Turínčania vyhrali 2:0), pre večného rekonvalescenta sa začala ďalšia séria návštev u lekárov.

Pôvodná správa lekárov Realu Madrid hovorila až o šesťtýždňovej nútenej tréningovej pauze. Nešťastný holandský reprezentant v tejto ťažkej chvíli kontaktoval krajana Tschena La Linga a požiadal ho o pomoc. Majiteľ AS Trenčín, majúci v medicínskej oblasti vynikajúce kontakty, mu sprostredkoval vďaka svojmu lekárskemu štábu vyšetrenia na špecializovanej klinike. Rýchly krídelník "pusiniek" sa po bleskovej liečebnej kúre zázračne uzdravil a od utorka (18. novembra) sa v tréningovom centre Valdebebas zapojil do aktívneho tréningu.

Nečakane rýchly Robbenov návrat do tréningového procesu si všimli viaceré významné futbalové periodiká. Rozhovor s La Lingom o liečebných metódach prebrali od holandského časopisu Revu najčítanejšie španielske denníky Marca a AS, ďalej internetové stránky goal.com, soccernet.espn.com, theoffside.com, ale i web českej televízie Nova. Majiteľ AS Trenčín v rozhovore vyslovil presvedčenie, že napriek prognózam o šesťtýždňovej nútenej pauze, bude futbalista do týždňa schopný plnej zápasovej záťaže. Poukázal ďalej na nesprávne stravovacie návyky hráča, z dôvodu ktorých mu vypracoval špeciálny jedálny lístok. Konzumovanie prísne vybratých potravín by malo byť jedným z dôvodov zníženia počtu Robbenových zranení. „Už nebude viac krištáľovým chlapcom,“ myslí si o svojom krajanovi Tschen La Ling.

Autor: ms, foto SITA
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa