Aktuality - archiv 9.11.2008

V Lučenci úspech aj vďaka útočnej aktivite v úvode a závere zápasu

Ivan Galád: "Čaká nás náročný 270-minútový zápas."

Zápas v Lučenci bol z pohľadu Trenčanov veľmi dôležitým. Ak by neuspeli, nálepka tímu neschopného získavať body na ihriskách súperov by získala výrazné odtiene. Naopak, po víkendovom triumfe tieto farby blednú. Trenčín nazbieral v doterajšom priebehu súťaže na ihriskách súperov 7 bodov. Je to o dva viac ako napríklad Inter. Naopak lídri v tejto štatistike – Rimavská Sobota, Lučenec a Šaľa zaknihovali u súperov iba o tri body viac.

Výhre v Lučenci predchádzala podrobná analýza súpera a snaha realizačného tímu vymyslieť niečo neobvyklé. „Vieme, že tréner Lučenca nás podrobne sledoval. Aj preto sme sa snažili prekvapiť ho naším rozostavením. Počas rozcvičky som si všimol, že na pripravenú zostavu reagoval a svojim hráčom intenzívne dával pokyny. Samotný zápas ukázal, že nám taktický zámer vyšiel. Už v úvode sme dali gól. V ďalšom priebehu sme všetko prispôsobili úspešnému výsledku,“ hodnotí vystúpenie hráčov AS Ivan Galád. Pri pohľade na rozostavenie hráčov prekvapilo najmä zaradenie Gergela na hrot útoku. Mládežnícky reprezentant vsietil svoj piaty gól v aktuálnom ročníku už v druhej minúte zápasu. Kreatívny futbalista sa ale s pribúdajúcim časom začal na ihrisku trápiť, až nasledovalo jeho striedanie. „Roman nám avizoval, že sa necíti dobre. Pre nevoľnosť sme ho radšej stiahli z ihriska,“ vysvetlil svoju voľbu zásahu do zostavy šéf lavičky.

Trenčania zasadili hráčom LAFC prvý úder už v úvodných sekundách. Potom nasledovala disciplína a sústredenosť najmä na defenzívne úlohy. Záver duelu patril ale opäť hosťom. „Vedeli sme, že s pribúdajúcimi minútami bude naša sila rásť. Kondičné parametre našich hráčov sa totiž výrazne zlepšujú. Potvrdili sme to druhým gólom a ďalšími šancami Kaspřáka v poslednej desaťminútovke duelu,“ vyzdvihuje vytrvalostnú pripravenosť svojich zverencov Galád. Práve druhý gól Trenčanov bol azda najkrajším okamihom zápasu. Filip Lukšík vystihol na vlastnej polovici rozohrávku domácich, loptu vyviezol až do šestnástky súpera, kde nekompromisne zakončil. Tréner sa pri pohľade na druhý gól AS potmehúdsky usmieval. O spôsobe, akým záložník skóroval, vedel totiž svoje. „Filipov gól nebol žiadnou náhodou. Bola to natrénovaná akcia. Rovnakým spôsobom sa presadil aj počas stredajšieho modelovaného zápasu. V Lučenci to bol jeho druhý zásah z rovnakej pozície počas niekoľkých dní. Áno, bola to pekná akcia, ale pre mňa bola najkrajším momentom stretnutia skutočnosť, že aj v čase dvojgólového vedenia sme sa dostali do dvoch šancí,“ poukázal na aktivitu v záverečnej desaťminútovke tréner víťazného mužstva.

Po náročnom zápase s Interom zvládol trenčiansky tím ďalší dôležitý duel. Tréner ale vie, že to najťažšie na jeseň ešte len príde. „Čaká nás najťažší zápas jesene. Bude to netradičný duel trvajúci 270-minút, s nadstaveným časom sa dostaneme niekde k 300-minútovej hranici. Takto totiž vnímam posledné tri kolá. Začali sme sa na ne pripravovať už na nedeľňajšom tréningu. Stretnutia proti Rimavskej Sobote, v Prievidzi a doma so Šaľou naznačia veľmi veľa. Je to kľúčový blok zápasov. Nerád by som ho rozdeľoval na jednotlivé kapitoly. Ak chceme zimovať v dobrej atmosfére, musíme zvládnuť celý záver jesennej časti súťaže,“ uzavrel svoje myšlienky Ivan Galád.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa