Aktuality - archiv 3.11.2008

Križko uťal trinásťmesačný gólový pôst

„Nedarilo sa nám, ale nahradili sme to bojovnosťou. Napokon sa k nám priklonilo aj šťastie. Neviem, kedy naposledy bolo na našej strane,“ povedal Juraj Križko.

Strelec víťazného gólu proti Interu Bratislava Juraj Križko čakal na ďalší ligový zásah dlhých trinásť mesiacov. Naposledy sa predviedol ešte na jeseň minulého roka, keď svojim hetrikom rozhodol o víťazstve nad Zlatými Moravcami. Odvtedy akoby uťal. Dobre stavaný hrotový útočník sa rovnako ako celý klub trápil. Vyslobodením bol až presun na stopérsky post. Postupne sa opäť začal udomácňovať v zostave a s pribúdajúcimi štartmi získava aj potrebné sebavedomie.

„Som veľmi rád, že zásluhou môjho gólu sme uspeli v tak dôležitom stretnutí, ale nechcem to príliš preceňovať,“ povedal po stretnutí Križko a pokračoval: „Išlo o nacvičenú akciu. Na tréningu sme sa tomu dosť venovali. Kouč chce, aby sme na prvú žrď išli aspoň traja a padlo to na mňa. Filipovi (Hlohovskému) štandardné situácie počas zápasu príliš nevychádzali. Až tento roh mu sadol tak ako mal.“

AS sa od úvodnej minúty trápilo, čo ostro kontrastovalo s hrou Interu. „Žlto-čierni“ hrali na brejky jednoduchou kombináciou a prekonávali trenčiansky obranný val. „Trápili sme sa. Po dvoch prehrách vonku a najmä veľmi zlom výkone v Ružomberku, sme mali akoby zviazané nohy.  Veľa sme toho kazili, ale verím, že toto víťazstvo nám pomôže. Chyba bola aj v tom, že sme ich nechávali nakopávať lopty. Útočníci nenapádali rozohrávku tak ako oni nás a keď má obranca na rozohrávku čas, vie to využiť,“ priznáva dvadsaťtriročný odchovanec trenčianskeho futbalu.

Inter predčil mladý tím AS nielen v jednoduchosti a účelnosti, ale aj v tvrdosti. „Mali sme rešpekt, ale nebáli sme sa ich. Nedarilo sa nám, ale nahradili sme to bojovnosťou a to sa cení. Napokon sa k nám priklonilo aj šťastie. Neviem, kedy naposledy bolo na našej strane. Remíza by asi bola spravodlivejšia,“ dodal na záver úprimne Križko.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa