Aktuálne 31.8.2015

Hráčom roka Lobotka, fanúšikovia zvolili Bera, kabína Šemrinca

AS Trenčín pripravil už piatu edíciu výročného oceňovania najlepších hráčov klubu pod názvom „Hviezdy AS Trenčín 2015“. Členovia realizačného tímu prvého mužstva rozhodli o víťazoch v piatich kategóriách. Fanúšikovia a kabína prvého mužstva pridali ocenenie pre svojho „hráča roka“ a klub rozhodol o držiteľovi tradične udeľovanej „Špeciálnej ceny“. Spoznali sme aj osmičku najlepších mládežníkov za ročník 2014/2015. V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi sme pristúpili k drobným úpravám v pomenovaní kategórií, ktoré by malo dodať ankete na ešte väčšej atraktivite.

Najcennejšiu trofej určenú pre „Hráča roka“ získal stredopoliar Stanislav Lobotka. Líder stredu poľa sa po ročnom pôsobení v Ajaxe Amsterdam vrátil lepší ako kedykoľvek predtým. V najvyššej slovenskej súťaži patril doslova medzi klenoty ligy. „Je pravdou, že ma rozhodnutie trénerov veľmi prekvapilo. Minulý ročník sme totiž odohrali veľmi dobre ako tím a ťažko vybrať len jedného z nás. Musím však poďakovať. Som rád, že s mojimi výkonmi bola spokojnosť. Som rád, že som pre klub niečo odviedol. Ďakujem aj chalanom z kabíny, každý z nich si za minulý ročník zaslúži veľký rešpekt“ povedal rodák z Veľkej Hradnej. Pred Lobotkom získali toto ocenenie David Depetris, Peter Kleščík, Miloš Volešák a Jakub Holúbek. „K tomu ťažko niečo dodať. Každý z nás, ale aj fanúšikov tieto mená veľmi dobre pozná,“ doplnil Lobotka.

Pre stále iba dvadsaťročného mladíka ide už o piate individuálne ocenenie v histórii ankety. Minulý rok získal „Špeciálnu cenu“ za reprezentáciu AS Trenčín v už spomenutom Ajaxe. Pred dvoma rokmi bral hneď tri ocenenia. Stal sa „objavom roka“, „hráčom s najväčším nárastom výkonnosti“ a za najlepšieho ho zvolili fanúšikovia.

„Cenu za tímového ducha“ (Leadership and Team Spirit Award) prisúdila porota Petrovi Kleščíkovi. Líder kabíny a jeden z najlepších stredných obrancov Fortuna ligy sa na jar musel vyrovnávať s pozíciu na lavičke. „Napriek tomu dával tímu všetko. Na jeseň pomohol mužstvo naštartovať v ceste za titulom a v druhej časti sezóny bol jedným z tých, na koho sme sa mohli spoľahnúť počas každého jedného dňa stráveného spolu. Jeho prístup je o to cennejší, že skutočne nebol v ľahkej pozícii,“ komentoval tréner Martin Ševela.
Kleščík získal počas piatich ročníkov ankety štvrté ocenenie. V roku 2011 bol „najužitočnejším hráčom“, následne „Hráčom roka 2012“ a pred rokom „najmenej doceneným hráčom roka“ žijúcim v tieni najväčších hviezd daného ročníka.

„Objavom roka“ nielen pre AS Trenčín, ale aj pre celý slovenský futbal, sa stal brankár Igor Šemrinec. Po odchode Miloša Volešáka mnohí neverili, že práve on bude tým, kto dnes už legendu trenčianskeho futbalu plnohodnotne nahradí. Odchovanec prievidzského futbalu dal však veľmi rýchlo zabudnúť na niekdajšiu jednotku medzi žrďami a práve on bol základným stavebným kameňom v majstrovskej sezóne.
„Cenu za najväčší nárast výkonnosti“ v priebehu uplynulého ročníka získal zaslúžene ďalší z mladých odchovancov klubu a autor piatich presných zásahov Matúš Bero. Pokiaľ jeseň 2014 vynechal pre zranenie, jar 2015 patrila aj jemu. Veľmi rýchlo nahradil na ihrisku sedemgólového strelca Harisa Hajradinoviča.

Cena, ktorá nemusí každý rok skončiť v rukách hráča, ale môže ju získať ktokoľvek pohybujúci sa v blízkosti klubu nevynímajúc fanúšikov, nesie meno „Bielo-červené srdce“. Aj tento rok ho získala dlhoročná opora AS Trenčín a jeden z miláčikov publika Ramón. Jeden z najväčších srdciarov, ktorí tu za posledné roky pôsobili sa len prednedávnom rozlúčil s klubom, kde dostal druhú šancu. Svoj dlh splatil a pridal k tomu aj niečo navyše.

Hlavnú cenu pre „Hráča roka 2015“ udelil realizačný tím. Svojho hráča uplynulého ročníka si však zvolili aj fanúšikovia a kabína prvého mužstva. Jednoznačnou jednotkou nielen medzi žrďami a držiteľom ceny „Spoluhráč roka“ (Team-mate Award) sa stal Igor Šemrinec. Na trofeji pre „hráča roka“ na základe hlasovania fanúšikov bude meno Matúš Bero, ktorý tak tento rok získal dve trofeje.

Posledné ocenenie nesie meno „Špeciálna cena“. Tú za svoje celoživotné odovzdanie sa futbalu pod Čákovým hradom získal vedúci mužstva AS Trenčín a niekdajší skvelý obranca Jednoty Trenčín Jozef Hollý. Symbolikou tejto trofeje je fakt, že muž oddaný celý život futbalu získal po 37 rokoch Slovenský pohár. Najskôr ako kapitán Jednoty a tento rok ako člen realizačného tímu.

Hviezdy AS Trenčín 2015 / AS Trenčín Awards 2015
Hráč roka (Player of the Year): Stanislav Lobotka
Cena za tímového ducha (Leadership and Team Spirit Award): Peter Kleščík
Objav roka (Newface of the Year): Igor Šemrinec
Trofej za najväčší nárast výkonnosti (MIP Award): Matúš Bero
Špeciálna cena (Special Award): Jozef Hollý
Bielo-červené srdce (White-Red Heart Award): Ramón
Hráč roka podľa fanúšikov (Fans Player of the Year): Matúš Bero
Spoluhráč roka (Team-mate Award): Igor Šemrinec

Hviezdy AS Trenčín 2014
Hráč roka: Jakub Holúbek
Trofej pre najužitočnejšieho hráča: Gino van Kessel
Objav roka: Moses Simon
Trofej za najväčší nárast výkonnosti: Tomáš Malec
Trofej pre najmenej doceneného hráča: Peter Kleščík
Špeciálna cena: Stanislav Lobotka
Bielo-červené srdce: Aldo Baéz
Hráč roka podľa fanúšikov: Gino van Kessel

Hviezdy AS Trenčín 2013
Hráč roka: Miloš Volešák
Trofej pre najužitočnejšieho hráča: Ramón Rodrigues da Silva
Objav roka: Stanislav Lobotka
Trofej za najväčší nárast výkonnosti: Stanislav Lobotka
Trofej pre najmenej doceneného hráča: Peter Čögley
Špeciálna cena: A-tím AS Trenčín
Bielo-červené srdce: Adrián Guľa
Hráč roka podľa fanúšikov: Stanislav Lobotka

Hviezdy AS Trenčín 2012
Hráč roka: Peter Kleščík
Trofej pre najužitočnejšieho hráča: Boris Godál
Objav roka: Jakub Holúbek
Trofej za najväčší nárast výkonnosti: Filip Hlohovský
Trofej pre najmenej doceneného hráča: Miloš Volešák
Špeciálna cena: Martin Ševela
Bielo-červené srdce: Peter Mazan

Hviezdy AS Trenčín 2011
Hráč roka: David Depetris
Trofej pre najužitočnejšieho hráča: Peter Kleščík
Objav roka: Samuel Štefánik
Trofej za najväčší nárast výkonnosti: Peter Mazan
Trofej pre najmenej doceneného hráča: Martin Ševela
Špeciálna cena: Ling Tshen La
Bielo-červené srdce: Peter Čögley

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa