Aktuálne 10.8.2015

Vysvetlenie k problémom so sektormi v Myjave

Vysvetlenie futbalového klubu AS Trenčín k problémom s presunom fanúšikov do iného sektora pred sobotňajším zápasom Fortuna ligy na ihrisku Spartaka Myjava.

AS Trenčín požiadal Spartak Myjava v dostatočnom predstihu o vstupenky pre svojich fanúšikov. Na základe listu z 27. júla nám bolo pridelených 150 kusov vstupeniek do sektoru D a 214 vstupeniek do sektoru C1.

Deň pred stretnutím sme domáci klub informovali o aktuálnom stave predaja. V tom čase bolo predaných približne 120 vstupeniek a predaj ešte v ten deň popoludní pokračoval. Pred vstupom na štadión mal predaj pokračovať. Napokon sme však väčšinu fanúšikov inštruovali, aby si zakúpili vstupenky v pokladniach štadióna na iné tribúny.

Domáci klub sa vzhľadom na stav predpredaja rozhodol vziať jeden z pridelených sektorov, čo oznámil v piatok AS Trenčín. Bez konzultácie s našim klubom rozhodol o presunutí všetkých fanúšikov Trenčína do sektoru D. Následne začal s predajom vstupeniek na tribúnu C1 pre svojich fanúšikov, hoci v tom čase bola už približne polovica tohto sektoru predaná fanúšikom AS.

Spartaku Myjava sme navrhli presun všetkých fanúšikov AS Trenčín do sektoru C1, keďže v tom čase sme mali predaných do sektoru D len desať vstupeniek. Navyše, sektor C1 kapacitne vyhovoval aktuálnemu stavu predaja a vytváral ďalšiu rezervu. Domácemu klubu sme ponúkli uvoľnenie sektora D pre jeho fanúšikov. Druhou navrhnutou alternatívou bolo ponechanie oboch sektorov pre fanúšikov Trenčína podľa pôvodného návrhu Spartaka Myjava.

Už v piatok sme upozorňovali na vznik problému pri presune 90% fanúšikov na iné miesto na štadióne, než boli platné vstupenky. Situáciu sme sa snažili riešiť aj približne hodinu pred výkopom stretnutia, kedy bolo do sektoru D predaných viac vstupeniek ako je jeho kapacita. Domáci klub svoje stanovisko nezmenil. Preto vznikli komplikácie, ktoré sme riešili neštandardnými a z bezpečnostné a organizačného hľadiska neakceptovateľnými presunmi fanúšikov v spolupráci s bezpečnostnou službou.

Klub AS Trenčín sa touto cestou ospravedlňuje svojim fanúšikom za vzniknuté komplikácie, hoci sme na vzniknutú situáciu nemali vplyv. V budúcnosti sa rovnako ako teraz budeme snažiť v spolupráci s domácim klubom predísť podobným komplikáciám. V prípade pridelenia sektoru D budeme žiadať posilnenie občerstvenia a zabezpečenie vyhovujúceho sociálneho zariadenia pre ženy, ktoré absentovalo.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa