Aktuálne 17.7.2015

O všetkom rozhodla efektivita, povedal Čögley

Premiéru v najprestížnejšej klubovej súťaži na svete si predstavoval inak. Po dvojgólovej prehre v prvom zápase druhého predkola Ligy majstrov Petrovi Čögleyovi do reči veľmi nebolo. Napriek tomu sa veľké sna v podobe postupu vzdať nemieni.

„Zápas mal dobré grády. Oba tímy sa snažili hrať futbal. Pochvalu si zaslúžil aj súper, pretože ukázal kvalitu. Vo väčšine prípadov čakal na našu chybičku. Dva razy sa im ju podarilo využiť,“ povedal po zápase Čögley.

Ukázalo sa, že Liga majstrov je oproti Fortuna lige iná úroveň. Súper si v zápase vypracoval síce iba niekoľko pološancí, ale z nich dokázal dva razy skórovať. „Vysoko nás napádali, Boli veľmi dobre fyzicky pripravení. Niektorí z ich majú v Lige majstrov odohrané desiatky zápasov. Náš výkon nebol taký kvalitný, ako sme očakávali,“ pokračoval rodák z Trenčianskej Turnej.

Napriek tomu sme mohli ísť do vedenia. Po polhodine hry sme si vytvorili tlak, z ktorého pramenili šance. Zakončenie Gina van Kessela vykopol z bránkovej čiary obranca a tvrdá strela Matúša Bera skončila na nohách gólmana. Po nevyužitých príležitostiach tak prišiel trest v podobe dvoch rýchlych gólov. „O všetkom rozhodla efektivita. V takýchto zápasoch jednoducho musíme vyťažiť z minima maximu,“ zamýšľal sa Čögley.

Dvojzápas s rumunským šampiónom je iba v polčase. Čaká nás ešte minimálne deväťdesiat minút na štadióne v Bukurešti. „V odvete musíme bojovať od úvodných minút. Pomohol by nám rýchly gól na začiatku. V podobnej situácii sme boli dva roky dozadu s Astrou a predsa sme do posledných minút žili v postupovej nádeji. Nehodláme sa vzdať. Futbal je krásny, stať sa ešte môže všeličo,“ nestrácal vieru niekdajší mládežnícky reprezentant Slovenska.

Na štadión pod Dubňom si našlo cestu 7000 fanúšikov. Už v prvom polčase sa tribúnami šírili mexické vlny. Diváci sa bavili futbalom, čo hráčov teší. „Samozrejme, ich podporu sme na ihrisku cítili. Všetkým patrí veľká vďaka aj za to, že po zápase zostali a vytlieskali nás napriek prehre,“ poďakoval sa Čögley.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa