Aktuality - archiv 6.9.2008

V prípravnom zápase experimenty v zostave

Križko sa tlačí do obrany, o miesto v základe sa hlásia Baez i Kleščík.

Ivan Galád využil prípravný zápas v Nitre na viacero experimentov v zostave. Boris Godál nastúpil na ľavej strane zálohy, Juraj Križko sa zaradil do stopérskej dvojice vedľa Tomáša Peciara a Angelos Chanti sa ocitol na hrote. Príležitosť dostal aj Argentínčan Juan Taglioretti.

„Zápas sme využili ako prípravu na najbližší majstrovský zápas. V prvom polčase sme hrali pasívne. Po zmene strán sme zlepšili pohyb a vypracovali sme si aj niekoľko príležitostí. Stretnutie nám ďalej ukázalo, s ktorými hráčmi môžeme v budúcnosti počítať viac a s ktorými menej,“ zhodnotil niekoľkými vetami vystúpenie pod Zoborom tréner.

V zostave nastalo niekoľko pohybov. Juraj Križko sa presunul z hrotu na stopérsky post. „Dostali sme 15 gólov. Vyplýva z toho, že v obrannej činnosti musíme urobiť nejaké zmeny. Nezvyknem takto meniť posty. K tomuto riešeniu sme dospeli po konzultácii s hráčom. Sám Juraj cítil, že v ofenzíve sa mu nedarilo. V útoku dostane viac priestoru Depetris, Križko sa ukázal ako alternatíva do obrany,“ objasnil útočníkovo zaradenie do obrany Ivan Galád.

Po odpykaní si trojzápasového trestu bude k dispozícií Marek Bubenko. Prešovskému odchovancovi ale duel v Nitre vôbec nevyšiel. „S výkonom Bubenka som veľmi nespokojný,“ otvorene zdôraznil po zápase tréner. Ofenzívny stredopoliar hral naposledy proti Lučencu. Odvtedy na zápasových súpiskách absentoval. „Je to ťažké. Zápasová pauza zanechala na mojom výkone stopu. Je to veľký rozdiel trénovať a potom cez víkend nehrať ako keď absolvujete mikrocyklus, ktorý vyvrcholí zápasom. So svojím výkonom v Nitre spokojný nie som. Musím iba veriť, že najbližšie to bude lepšie,“ nestráca vieru Bubenko.

Ďalším hráčom nenachádzajúcim hernú pohodu je Boris Godál. Optimálne výkony nepodával na ľavej strane obrany, kde alternoval za zraneného Kasálka, v Nitre sa nepresadil ani ako ľavý záložník. „Bol to pre mňa opäť nový post. Na hru na kraji nie som zvyknutý. Žiaľ, je to cítiť aj na mojej výkonnosti,“ hľadá vysvetlenie stopér či stredný záložník. Do obrannej formácie sa po dlhotrvajúcom rekonvalescencii hlási aj Peter Kleščík. V minulosti hrával najmä v jej strede, dobre sa ale cíti aj na kraji obrany. „V prvom polčase to bolo fajn. V závere mi ale už dochádzala energia. Mám celý týždeň na to, aby som dobil baterky a aby som proti Košiciam podal ešte lepší výkon ako v Nitre,“ teší sa na návrat do súťažných zápasov reprezentant do 20 rokov.

V druhom polčase zaujal Aldo Baez. Hral s nevídanou ľahkosťou. Súperovi odoberal lopty, rozdával pasy, púšťal sa do kombinácií. Pri niektorých zákrokoch ale poriadne pritvrdil, čo rozhodca odmenil žltou kartou. „Aldo preukázal záujem pobiť sa o miesto v zostave. Trošku má problémy s nečistou hrou. Keď tento nedostatok odstránime, príležitosť určite dostane. Bude záležať na ňom ako ju využije,“ víta na záver rastúcu konkurenciu v tíme šéf realizačného tímu.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa