Aktuality - archiv 5.9.2008

FC Nitra - AS Trenčín 1:0

V prípravnom zápase skúšal tréner nové varianty zostavy.

Tím Ivana Galáda využil reprezentačnú prestávku na odohranie prípravného duelu proti Nitre. Súboj s corgoňligovým súperom priniesol zaujímavý priebeh. Prvý polčas patril domácej Nitre, po zmene strán prevzali iniciatívu Trenčania.

V zostave AS chýbal Roman Gergel plniaci si reprezentačné povinnosti v Barmošovej dvadsaťjednotke. Po dlhšom čase, zapríčinenom zraneniami, sa do základu naopak vrátili Peter Kleščík a Martin Kasálek. Tréner zaradil do zostavy aj Mareka Bubenka. Z päťzápasového trestu si „odstál“ tri duely a na jeho žiadosť mu disciplinárna komisia zmenila „stop“ na ďalšie dva zápasy na podmienečný trest. O týždeň, v zápase s Košicami, tak bude Bubenko trénerovi k dispozícii. Na poste stopéra nastúpil Juraj Križko. Na novom poste podal veľmi slušný výkon.

V prvom polčase mali viac z hry domáci. Už v 5. min sa individuálne uvoľnil nebezpečný Racko. Jeho strelu z dobrej pozície vytlačil pozorný Volešák na roh. Obdobná situácia nastala aj o štvrťhodinu neskôr. Racko pálil z kraja šestnástky po zemi, Volešák bol pripravený. Do tretice stáli obaja futbalisti proti sebe v 39. minúte. Tentoraz sa Racko nemýlil. Nitra vyhrávala jeho zásahom 1:0.

Po prestávke nastalo v oboch mužstvách masívne striedanie. Na strane AS sa do zápasu zapojili Dalibor Rožník, Aldo Báez, Csaba Szórád, David Depetris, neskôr nastúpili Lukáš Šebek, Peter Čögley a argentínsky technický záložník Taglioretti. V 50. min rozohrával štandardtku Filip Hlohovský, Depetris hlavičkoval v komplikovanej situácii nad bránu. O desať minút neskôr našiel Kleščík opäť Depetrisa. Tentoraz jeho pokus odvrátil na roh Kostoláni. V 69. min centroval do pokutového územia Chanti. V najväčšej trenčianskej šanci zápasu sa ocitol Čögley, hlavičkou ale bránu minul. Streleckú smolu AS nepretrhol Depetris ani do tretice. V 85. min sa síce na hranici pokutového územia vynikajúco uvoľnil, jeho strelu však Hroššo reflexívne vyrazil.

Druhopolčasová zostava AS bola o poznanie behavejšia a aktívnejšia ako prvopolčasová. Zaujímavý výkon podali Báez i Čögley. Taglioretti ukázal, že už v blízkej budúcnosti môže byť prínosom. Za celozápasovú aktivitu si zaslúžia pochvalu Lukšík a Križko.

FC Nitra – AS Trenčín 1:0 (1:0)

Gól: 39. Racko

ŽK: 33. Lukšík, 62. Báez, 63. Škrovan

Nitra: Tujvel (46. Hroššo) – Farkaš (46. Harbulák), Svrček (46. Struhár), Štajer, Ďatko (46. Kostoláni) – Racko (46. Bozsorád), Kopačka (46. Škrovan), Gruber (46. Broschinský), Kolár (46. Jakubjak) – Barčík (46. Chovanec), Liluashvili (46. Polodna)

Trenčín: Volešák (46. Rožník) – Kleščík, Križko, Peciar, Kasálek (46. Szórád) – Bubenko (57. Čögley), Hlohovský (61. Šebek), Knapp (46. Báez), Lukšík, Godál (46. Depetris) – Chanti (75. Taglioretti)

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa