A-tím 19.3.2015

Takéto víťazstvo chutí viac, povedal Lobotka

Záverečné minúty stredajšieho pohárového súboja priniesli na Sihoti neuveriteľný príval pozitívnej energie. Mužstvo trénera Martina Ševelu sa nevzdalo a nezastavilo ho ani prísne vylúčenie. Po víťazstve nad Slovanom Bratislava 2:1 (0:0) si tak zahráme semifinále Slovnaft Cupu.

Dvojnásobný výbuch radosti zakončil v kabíne známy pokrik „This is my sen“. Práve ten, ktorý možno počuť po každom trojbodovom zápase. Po konfrontácií so Slovanom však chutil ešte o niečo viac. Tím okolo súčasného kapitána Igora Šemrinca dokázal, že má v sebe niečo, čo sa nedá naučiť. Že dokáže otočiť zápas za podmienok, kedy by iní ťažko hľadali vnútornú silu. Nezložili sa za nepriaznivého stavu, ani keď po druhej žltej karte musel z ihriska odísť Matúš Bero. „Tie pocity sú neopísateľné. Ukázali sme, čo v nás je. O to viac chutí víťazstvo,“ povedal po záverečnom hvizde Stanislav Lobotka plný emócií.

V podobnej situácií sme sa ocitli aj v dôležitom jesennom zápase proti Žiline (2:2). Vtedy sme v poslednej minúte dokázali vyrovnať výsledok a rovnako sme hrali o jedného muža v poli menej. Rodák z Veľkej Hradnej pripojil recept, ako sa v podobných situáciách zachovať. „Jednoducho na to nemyslieť. Stala sa chyba. Matúš dvakrát nešťastne trafil protihráča. Vo viacerých zápasoch nás podržal. Teraz sme mu to vrátili a otočili výsledok. Hrali sme aj za neho.“

Dva góly do siete brankára Krnáča padli v rozpätí šiestich minút. Najskôr vyrovnal Jairo a následne sám pred gólmanom nezaváhal Gino Van Kessel. „Dôležitá je sebadôvera. Ani na okamih sme si nepripustili, že by tento zápas bol pre nás v pohári posledný,“ vysvetľoval strelec druhého gólu.

Aj on si do sýtosti užil gólové opojenie. Deväť minút pred koncom rozpútal na tribúnach hotové šialenstvo. „Veľa času sme na gól nemali. Postup nesmierne teší. Sú pred nami ďalšie výzvy. V pohári chceme ísť ďalej,“ dodal rodák z Alkmaaru.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa