Aktuálne 31.1.2015

V Turecku proti Botosani, Saransku a Esbjergu

Mužstvo pod vedením trénera Martina Ševelu odcestuje v stredu podvečer na sústredenie do tureckého Beleku. Svoj stan si rozloží na rovnako mieste ako pred rokom. Počas týždeň trvajúceho tréningového kempu odohrá tri prípravné sústredenia proti súperom z Rumunska, Ruska a Dánska. Všetky tri tímy pôsobia vo svojich krajinách v najvyšších súťažiach.

Rumunský tím FC Botosani je po jeseni na siedmej priečke osemnásťčlennej súťaže. Zo sedemnástich stretnutí osem vyhral, tri remizoval a šesť prehral. Do súťaže vstúpil impozantnými víťazstvami proti Astra Giurgu a Dinamu Bukurešť. Na jar bude bojovať o účasť v Európskej lige UEFA. V uplynulom ročníku obsadilo Botosani ako nováčik ôsme miesto, hoci cieľom bola záchrana. Po šiestom kole dokonca viedlo rumunskú ligu.

Ruský klub Mordovija Saransk je aktuálne desiaty v šestnásťčlennej ruskej súťaži. Zo sedemnástich stretnutí šesť vyhral, dva remizoval a deväť prehral. V mužstve je množstvo legionárov z celého sveta. Saransk do druhej ligy postúpil pred piatimi rokmi a už po dvoch rokoch sa ocitol v najvyššej súťaži. Hneď zostúpil, no opäť sa vrátil v minulom ročníku. Trénerom je Jurij Sjomin, ktorý urobil z priemerného Lokomotivu Moskva dvojnásobného majstra Ruska. Počas trénerskej kariéry vyhral päťkrát Ruský pohár a dvakrát bol v semifinále Pohára víťazov pohárov. V ročníku 2008/2009 doviedol Dinamo Kyjev do semifinále Európskej ligy UEFA.

Dánsky Esbjerg fB je v súčasnosti ôsmym mužstvom dvanásťčlennej dánskej ligy. V sedemnástich zápasoch štyrikrát vyhral, osemkrát remizoval a päťkrát prehral. Všetky zápasy odchytal slovenský brankár Martin Dúbravka. Esbjerg vyhral pred dvoma rokmi Dánsky pohár po tretí raz v histórii. V uplynulých dvoch sezónach bol v domácej lige štvrtý a piaty. Dánsku Superligu vyhral päťkrát, naposledy v roku 1979. Najväčší úspech v európskych pohároch dosiahol šestnásťfinálovou účasťou v minulosezónnej edícii Európskej ligy UEFA, kde stroskotal na talianskej Fiorentine. V play-off vyradil Saint-Étienne a v skupinovej fáze bol v spoločnosti Standardu Liége, Red Bull Salzburg a IF Elfsborg.

Program sústredenia v Turecku
FC SA Botosani – AS Trenčín (6. februára)
Mordivija Saransk – AS Trenčín (8. februára)
Esbjerg fB – AS Trenčín (10. februára)

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa