Aktuálne 15.1.2015

Niekedy sa zadarí skôr, inokedy musíme čakať, povedal Bero

Prvý zápas zimnej prípravy proti Skalici (4:1) sa vydaril. Do duelu zasiahli takmer dve desiatky futbalistov a viacerí z nich zaujali nielen fanúšikov, ale potešili aj realizačný tím. Jedným z nich bol aj stredopoliar Matúš Bero.

„Bol to iba prvý zápas a mohli sme vidieť, že sme ešte neoťukaní. V súčasnosti je to viac o sile a kondičke ako o technike. Postupne sme sa však dostávali k našej tradičnej hre,“ povedal po zápase jeden z najmladších členov kabíny a pokračoval: „Skaličania boli prijateľným súperom na úvod zimnej prípravy. Aj druholigista má svoju kvalitu. Hrali dobrí futbal, hoci v určitých fázach boli až príliš zavretí na vlastnej polovici. To sú však aj mnohé tímy z najvyššej súťaže.“

Aktivita bola počas celého zápasu na našich kopačkách. Po prvom góle Karola Mondeka hostia prakticky ihneď vyrovnali. Následne sme si síce vytvorili tlak, no ten dlho neprinášal strely v sieti súpera. „V našom podaní je to často o trpezlivosti. Niekedy sa zadarí skôr, inokedy musíme čakať až do deväťdesiatej minúty. Sme iba na začiatku. Máme pred sebou veľa práce a ciele, ktoré chceme naplniť. Chceme byť predsa najlepší,“ pokračoval rodák zo Zamaroviec.

Matúš Bero do zápasu zasiahol v druhom polčase, keď bol jedným zo siedmich striedajúcich hráčov. Strelil vedúci gól a pripísal si aj asistenciu. „Najskôr som si nabehol na Rundičovu perfektnú prihrávku. Podarilo sa mi presadiť kľučkou. Nebola to jednoduchá situácia. Lopta už bola takmer za čiarou. Jednoducho som zavrel oči a od brvna to šlo za bránkovú čiaru,“ opísal gólovú situáciu.

Prsty mal aj v treťom góle. Z tribúny sa zdalo, že pri nájazde mohol voliť prihrávku na lepšie postaveného Jamesa Lawrencea. Napokon sa rozhodol zakončiť sám a odrazenú lopta dorazil do siete anglický obranca. „Možno to tak vyzeralo, ale nedalo sa. Obranca výborne uzatváral priestor. Musel som zakončiť sám,“ zakončil rozhovor Bero.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa