A-tím 30.10.2014

Mondek verí, že napriek chladu ľudia prídu

V piatok pred televíznymi kamerami čaká na zverencov trénera Martina Ševelu predposledný domáci zápas v jesennej časti. O 18.30 privítajú predposledný Ružomberok.
Tím spod Čebraťa prešiel pred sezónou výrazným omladením a obmenou kádra. Najvýraznejšou hviezdou Ružomberka sa stal Adam Zreľák, ktorý svoje kvality predvádzal aj v reprezentácií do 21 rokov. V ligovej súťaži sa však zverenci trénera Ladislava Šimča trápia a momentálne sú predposledný. „Nebude to pre nás jednoduchý zápas. Súper nepredá kožu lacno a budeme si musieť víťazstvo poctivo vybojovať. Túžime vyhrať a udržať sa na prvej priečke. Verím, že príde veľa fanúšikov, aj keď bude chladno,“ povedal pred zápasom Karol Mondek.

Spoločne so svojimi spoluhráčmi iný ako víťazný koniec zápasu do úvahy neberie. „Hostia budú od začiatku bojovne naladení so snahou hrať zo zabezpečenej obrany. Musíme byť dôrazní v súbojoch a hrať našu kombinačnú hru, aby lopta rýchlo rotovala medzi hráčmi. Ak k tomu pridáme aj efektivitu, úspech sa dostaví,“ pokračoval Mondek.

Napriek tomu, že sa Ružomberok nachádza v spodných vodách ligovej tabuľky, podceniť ho, by sa nemuselo vyplatiť. „Majú mladé mužstvo. Sú dobre organizovaní a nebezpeční v rýchlych protiútokoch. My sa však vždy pozeráme na seba a nie na súpera. Snažíme sa im natlačiť náš štýl hry,“ dodal.

V predchádzajúcom kole na domácej pôde Ružomberok ťahal za kratší koniec povrazu so Slovanom (1:2). „V závere zápasu mohli vyrovnať, ale v stopercentnej šanci zaváhali. Pre tímy zo spodu tabuľky je líder veľkou motiváciou. Zápas si musíme spraviť tak, aby sme boli spokojní a vyhrali sme,“ zakončil rozhovor rodák z Blatnice. 
Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa