ASTV 28.10.2014

Stanovisko AS Trenčín k vedeniu zápasu v Trnave

Futbalový klub AS Trenčín podáva sťažnosť na rozhodovanie arbitrov v sobotňajšom ligovom stretnutí proti Spartaku Trnava. „Len veľmi neradi sme zvolili tento postup. Stalo sa tak po prvý raz od nášho návratu do najvyššej súťaže a veríme, že to je poslednýkrát, keď sa touto cestou musíme dodatočne domáhať aspoň čiastočnej spravodlivosti,“ povedal generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

Sme presvedčení, že celé stretnutie bolo z pozície hlavného rozhodcu Mária Vlka vzhľadom k jeho kvalitám a skúsenostiam nezvládnuté. Rozhodli sme sa zamerať na štyri momenty, ktoré výrazne ovplyvnili priebeh zápasu. Futbalový klub AS Trenčín žiada Komisiu rozhodcov Slovenského futbalového zväzu (KR SFZ) o stanovisko k jednotlivým situáciám.

- 36. min – rozhodca stretnutia udelil žltú kartu hráčovi AS Trenčín Mosesovi Simonovi (č. 27) po ruke v pokutovom území a následne odpískaný pokutový kop. Na základe videozáznamu podľa nášho názoru bola žltá karta udelená nesprávne, keďže sa nejednalo o úmyselnú ruku a teda v žiadnom prípade o úmyselné a nešportové správanie (video moment 1)

- 49. min – hráč Spartaka Trnava Marek Janečka (č. 6) zasiahol v pokutovom území Trnavy kopačkou do tváre stojaceho hráča AS Trenčín Jaira de Maceda da Silvu (č. 11), spôsobil mu krvácajúce zranenie v oblasti tváre, rozhodca stretnutia mal jednoznačne nariadiť pokutový kop za nebezpečné hranie vysokou nohou a domácemu hráčovi udeliť následný trest (video moment 2)

- 72. min – rozhodca stretnutia udelil druhú žltú kartu hráčovi AS Trenčín Mosesovi Simonovi (č. 27) a následne červenú kartu pre údajné predstieranie priestupku, podľa nášho názoru došlo práve naopak k jednoznačnému faulu domáceho hráča Josého Casada (č. 17), žltá karta bola udelená nesprávne, hráč AS Trenčín č. 27 sa vyhýbal zásahu kolenom protihráča č. 17, po páde na trávnik a neodpískaní priestupku prejavil záujem o ďalšiu hru a nežiadal o zvýhodnenie pre svoje mužstvo (video moment 3)

- 78. min – asistent rozhodcu zastavil akciu AS Trenčín signalizovaním postavenia mimo hru hráča AS Trenčín Jaira de Maceda da Silvu, hoci ten sa podľa nášho názoru v postavení mimo hru nenachádzal, medzi prihrávajúcim hráčom AS Trenčín Dávidom Gubom (č. 19) a hráčom AS Trenčín č. 11 bol ďalší hráč Spartaka Trnava Martin Tóth (č. 19), takže hráč AS Trenčín č. 11 v tomto prípade nebol v postavení mimo hry (video moment 4)

Klub AS Trenčín ďakuje za stanovisko KR SFZ k jednotlivým momentom v zápase 15. kola Fortuna ligy medzi Spartakom Trnava a AS Trenčín.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa