Aktuality - archiv 1.8.2008

Po dvoch víťazstvách nepríjemná prehra na Interi

Inter Bratislava – AS Trenčín 3:1 (0:1)

Po dvoch domácich zápasoch mali Trenčania na svojom konte plný bodový zisk. V treťom kole cestovali na horúcu pôdu bratislavských Pasienkov. Po najslabšom výkone v sezóne utrpeli nepríjemnú prehru 1:3, hoci po prvom polčase viedli zásluhou Mareka Bubenka 1:0. Po vylúčeniach Petra Kaspřáka a Borisa Godála navyše dohrávali iba s deviatimi hráčmi.

Tréner Galád urobil v porovnaní s uplynulými kolami v základnej zostave jednu vynútenú zmenu. Zraneného Chantiho nahradil Bubenko. „Jeho otec získal s Interom dvakrát po sebe double. Pred zápasom som mu zaželal, nech na Pasienkoch opäť upúta pozornosť nositeľ tohto mena. Tentoraz ale vo farbách AS,“ konštatoval smutným hlasom na pozápasovej tlačovej besede tréner Ivan Galád. Bubenko síce otvoril po individuálnej akcii po štvrťhodine hry skóre, ale jediný gól na zodpovedne hrajúci Inter nestačil. Tri minúty po otváracom góle musel opustiť ihrisko zranený Depetris. Argentínčana nahradil Križko.

Kým prvý polčas priniesol vyrovnanú partiu, druhý bol zo strany AS hotovým fiaskom. Žltočierni jednoznačne ovládli zápas. Bolo len otázkou času, kedy prelomia streleckú smolu. Po necelej hodine hry sa to ako prvému podarilo Majtánovi. Dravý hrot Interu si nabehol za obrannú líniu AS a presným zakončením nedal Volešákovi šancu. Mladý útočník sa dostal počas zápasu do podobnej situácie viackrát, na šťastie pre tím Ivana Galáda, skóroval iba raz.

Druhému gólu predchádzal Godálov faul v šestnástke. Potrestaný bol žltou kartou i nariadením pokutového kopu. Loptu si na biely bod postavil Sedlák a svoju úlohu bez problémov zvládol. Od 66. min vyhrávali Interisti 2:1. Hráčom AS sa každou ďalšou minútou dramaticky vytrácali sily. Kopili jednu chybu za druhou. V 79. min stratil Kaspřák veľmi lacno loptu, črtajúcu sa šancu domácich hasil iba za cenu faulu. Rozhodca Havrilla nezaváhal ani sekundu a pravému bekovi ukázal červenú kartu.

Napriek početnému oslabeniu a enormnému úbytku enrgie sa v závere duelu dostal do dobrej príležitosti Križko. Defenzíva Bratislavčanov ale jeho pokus eliminovala. V predposlednej minúte zápasu dostala zostava AS ďalšiu citeľnú ranu. Po druhej žltej karte sa pobral predčasne pod sprchy aj Godál. Výhodu o dvoch hráčov potrestali Interisti ešte jedným gólom. Sedlák, jeden z najlepších hráčov na ihrisku, korunoval svoj vynikajúci výkon svojím druhým gólom.

Trenčania odohrajú najbližšie stretnutie v utorok. V prvom kole Slovenského pohára cestujú do Vrábľov. V sobotu hrajú ligový zápas doma proti Lučencu.

Inter Bratislava - AS Trenčín 3:1 (0:1)

Góly: 59. Majtán, 66. a 90. P. Sedlák (prvý z 11 m) – 15. Bubenko

Žlté karty: 45. Majtán, 48. V. Horváth, 87. Burza – 3. Peciar, 17. Kaspřák, 27. Križko, 65. Godál

Červené karty: 76. Kaspřák, 89. Godál

Domáci: Krnáč – Čikoš, Ševela, Šedivý (54. Staško), Polgár – Szegedi, P. Sedlák (90.+ Burza), V. Horváth, Čirik – Majtán (87. Kuba), Hodek

Hostia: Volešák – Kaspřák, Szórád, Peciar, Godál – Hlohovský (63. Marček), Knapp, Gergel, Bubenko (69. Báez) – Lukšík, Depetris (18. Križko)

Rozhodovali: Havrilla - Benko, Slobodník

Divákov: 675

Ivan Galád (tréner Trenčína): "Po prvom polčase sme šťastne vyhrávali. Po zmene strán sme robili všetko opačne ako sme si povedali v kabíne. Majtánovi sme nechávali veľa priestoru a nechali sme sa vylúčiť."

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa