Aktuality - archiv 30.8.2014

Kto chce byť úspešný, doma musí bodovať, vie Čögley

Na zverencov trénera Martina Ševelu čaká už piaty domáci zápas. Zatiaľ v nich ťahajú stopercentnú sériu a v nastolenom trende hodlajú pokračovať aj proti Myjave. Súboj proti kopaničiarom má výkop tradične v sobotu o 17.30 h.

Myjavčania prvých šesť kôl nútene odohrali výlučne na ihriskách súperov. Dôvodom boli úpravy na štadióne a najmä výmena trávnatej plochy. Chuť pred dnešným zápasom si urobili na majstrovskom Slovane Bratislava, ktorý pred týždňom zdolali. „Myjavu vnímam ako bojovného, no zároveň technického súpera. Majú mix mladých a starších hráčov. Je to nepríjemný súper,“ zamyslel sa pred výkopom Peter Čögley.

Hostia z Myjavy disponujú solídnou útočnou silou. Vpredu najväčšie nebezpečenstvo predstavuje Štefan Pekár s Petrom Sládekom. „Títo dvaja vedia dať gól prakticky z ničoho. Pri štandardných situáciách vie byť gólový stopér Černáček. Ani na jedného sa nehodláme sústrediť špeciálne. Veď každý hráč Fortuna ligy je schopný streliť gól,“ pokračoval bývalý reprezentant do 21 rokov.

Recept na to, ako si zabezpečiť tri body, vidí Peter Čögley jednoznačne. „Už dlhodobo vieme, čo chceme hrať. Musíme byť trpezliví, rýchlo pracovať s loptou a byť neustále v pohybe. V zápase bude dôležité, aby sme boli aktívni a razantní v osobných súbojoch,“ prízvukoval rodák z Trenčianskej Turnej.

V štyroch domácich zápasoch sme si pripísali plný počet bodov. Na víťaznej vlne sa chce kabína viezť aj naďalej. Aj vzhľadom na remízu Žiliny láka vidina priebežného prvého miesta. „Kto chce byť úspešní, doma musí získavať body. Bez toho sa to jednoducho nedá. Ideme od zápasu k zápasu. Čiastočne vnímame aj výsledky iných tímov. Byť prvým je lákavé. To je tá pozícia, kde sa chceme nachádzať aj po skončení ligy.“

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa