Aktuality - archiv 18.7.2014

Víťazstvo je dielom celého tímu, tvrdí Simon

Moses Simon: „Jednoducho som chcel byť nápomocný tímu“

Bol vždy na správnom mieste. Vo svojej premiére na európskej pohárovej scéne strelil Moses Simon hetrik. Aj vďaka jeho presným zásahom sme Vojvodinu Nový Sad zdolali v prvom zápase druhého predkola Európskej ligy UEFA vysoko 4:0.

Pred zápasom chcel byť platným členom tímu, po ňom z ihriska schádzal ako hrdina. Ofenzívny stredopoliar z Nigérie opäť ukázal majstrovstvo. „Z víťazstva sa veľmi teším. Je dielom celého tímu. Zaslúžili sme si vyhrať, pretože sme boli aktívnejší ako súper,“ povedal po stretnutí Simon.

Na čistý hetrik mu stačilo iba štyridsať minút. Naviac, zaplatený bol aj do posledného úspechu v podaní Jaira. „Pred zápasom som o niečom podobnom ani nesníval. Jednoducho som chcel byť nápomocný tímu. To, že sa mi darilo až takým výrazným spôsobom, je iba čerešničkou na torte. Hrať prvý zápas v Európskej lige a hneď dať tri góly je skvelé,“ dodal s úsmevom.

Vysoké napádanie súperovej rozohrávky, rýchle protiútoky a pokoj v zadných radoch včera zdobil výkon zverencov trénera Martina Ševelu. Štvorgólové víťazstvo však očakával málokto. Štvrtý tím uplynulého ročníka srbskej ligy sme dokázali dokonale vypojiť z hry. „Pred zápasom som o nich veľa nevedel. Snažili sa v prvom rade hrať pozorne v obrane. My sme hrali podobne ako v lige a napádali sme súperovu rozohrávku. Dostali sme Vojvodinu pod tlak a to bola voda na náš mlyn,“ pokračoval účastník majstrovstiev sveta do 20 rokov v Turecku.

Búrka ich nerozladila

Tesne pred zápasom sa nad dubnickým štadiónom strhla silná búrka. Tím to však nerozladilo, práve naopak. „Na mokrom trávniku sa nám hralo lepšie. Lopta mala sklz a mohli sme kombinovať v rýchlosti. Vieme, že nachvíľku vypadla elektrina, ale to nás nerozladilo. V tých chvíľach sme sa sústredili iba na vlastný výkon,“ zakončil rozhovor čerstvo devätnásťročný Simon.

Pochvala od kapitána

Miloš Volešák po zápase krotil predčasné nadšenie. Dobre vie, že sme iba v polovici cesty za postupom do 3. predkola. Po vysokom víťazstve však verí v postup. Ani jemu neunikol výborný výkon Simona. „Vieme, čoho je schopný. Vážime si, že je tu s nami. Chceme mu pomôcť, aby sa dostal na ešte vyšší futbalový level. Snáď aj v ďalšom zápase ukáže, čoho je schopný,“ povedal na adresu trojgólového strelca Volešák.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa