Aktuality - archiv 15.7.2008

Dvojica Trenčanov na skúške v ADO Den Haag

Csaba Horváth: "Tréner ma do mužstva chce, ale štart proti Ružomberku by to ohroziť nemalo."

Miloš Volešák a Csaba Horváth strávili uplynulé dva dni v Holandsku. Na skúšku ich pozval ADO Den Haag, tím z najvyššej holandskej ligy. Po pondelňajšom tréningu sa obaja hráči AS Trenčín zapojili do prípravného zápasu nováčika Eredivisie. Na remízovom výsledku 1:1 s mužstvom Telstar sa kapitán AS podieľal 68-minútovým účinkovaním, Miloš Volešák odchytal druhý polčas. O holandských skusoch sme sa pozhovárali najskôr s Csabom Horváthom. Miloš Volešák sa s čitateľmi oficiálnej stránky AS podelí o názory vo štvrtok.

Kedy si sa dozvedel o možnosti ísť na skúšku do tímu najvyššej holandskej ligy?

"Mám pocit, že to bolo v piatok. Pán Rybníček si ma zavolal do kancelárie. Informoval ma o tejto príležitosti. Samozrejme, že som to chcel skúsiť. Najskôr som mal cestovať iba sám. Na poslednú chvíľu sa ku mne pripojil aj Miloš Volešák. Leteli sme v nedeľu, v utorok sme sa vrátili."

Aká bola tvoja prvá reakcia, keď si sa dozvedel o záujme Den Haagu?

"Záujem ma, samozrejme, veľmi potešil. V pokoji som sa ale ďalej sústreďoval na tréningy. Nechcel som to preceňovať. Povedal som si, že to skúsim a možno z toho niečo bude."

Ako na teba zapôsobila dvojdňová skúsenosť u nováčika Eredivisie?

"Bolo to krásne. Fantastické. Starý štadión využívajú na tréningy. V novej Aréne hrajú ligové zápasy. Navštívili sme ju po pondelkovom tréningu. Krátka exkurzia ma nadchla. Ťažko sa to opisuje slovami. Treba to vidieť na vlastné oči. O futbal je tam neuveriteľný záujem. Na regionálnom štadióne sme hrali s mužstvom z druhej ligy. V hľadisku bolo viac ako 3000 ľudí. Sú tam skvelí fanúšikovia."

Z Trenčína si zvyknutý, že do kabíny chodia cudzinci z rôznych kútov planéty. Ako si sa cítil v opačnom garde? Legionárom v zahraničí si stal ty...

"Nemal som s tým najmenší problém. Anglicky som bez problémov diskutoval s hráčmi i s trénerom, ktorý dokonca moju jazykovú úroveň pochválil. Miloš bol na tom v tomto smere trošku horšie. Snažil som sa mu pomáhať. Čo bolo treba, to som mu preložil."

Oficiálna stránka ADO venovala zápasu významný priestor. Tvoje 68-minútové pôsobenie na trávniku hodnotil autor príspevku veľmi pozitívne. Tvoje pocity?

"Hralo sa mi veľmi dobre. Nastúpili sme v rozostavení 4-3-3. Hral som na stopérskom poste. Darilo sa mi v rozohrávke. Mal som dokonca nejaké šance. So svojím výkonom som bol spokojný. Po zápase ma pochválili aj spoluhráči. V rovnakom duchu sa vyjadril aj tréner. Povedal, že by mal o moje služby záujem a že by ma vo svojom mužstve rád privítal. Či sa môj prestup napokon uskutoční, záleží teraz na majiteľoch oboch klubov. Zmluva ma totiž viaže k Trenčínu."

Blíži sa zápas s Ružomberkom...

"Nemyslím si, že by sa prípadný transfer upiekol tak rýchlo. Ak by som prestúpil, očakávam že minimálne prvé dva zápasy by som ešte odohral za AS. Holandská liga sa totiž začína až koncom augusta."

Ako privítala ponúknutú výzvu manželka Angela?

"Teší sa spolu so mnou. Ak by nám ten prestup vyšiel, bolo by to fantastické. Ale ak by stroskotal, nič by sa nedialo. Život ide predsa ďalej. Po pozitívnych vyjadreniach trénera očakávame, čo sa bude diať ďalej. Keď sa to podarí, obaja tam veľmi radi pôjdeme."

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa