Aktuality - archiv 8.7.2008

Galád: Každý hráč má v tíme pomenovanú svoju úlohu

Ivan Galád pracuje na dvoch programoch. Bojuje o návrat do najvyššej súťaže a podieľa sa na projekte so zameraním na budúcnosť.

Futbalový klub AS Trenčín pomaly uzatvára zloženie mužstva pre nadchádzajúcu sezónu. Tréner Ivan Galád počíta so zdvojením každého z postov. „Vytvorili sme prioritnú a alternatívnu jedenástku. V oboch máme obsadených po desať miest. Dve sú ešte voľné. Verím, že sa nám u majiteľa klubu podarí vybojovať ešte jedno navyše,“ uviedol trenčiansky kormidelník.

„Každý hráč v tíme má pomenovanú svoju úlohu. To je veľmi dôležité. Napríklad Križko nebude nikdy obrancom. Ak chceme mať štvorčlennú obranu i zálohu, musíme mať na tieto posty alternatívy,“ vysvetlil Galád. Pod Čákovým hradom je v týchto dňoch na skusoch niekdajší najlepší strelec Nitry Ondrej Čurgali. Klub naďalej mapuje možnosť získať svojho odchovanca Juraja Ančica. Mužstvo potrebuje doriešiť aj post brankára. Okrem toho sa do tréningov zapájajú aj mladíci z Albánska, Grécka a Argentíny.

Róbert Rybníček a Ivan Galád majú za sebou viacero stretnutí s majiteľom klubu Tschen La Lingom. Posledné sa uskutočnilo počas uplynulého týždňa, keď holandský podnikateľ a bývalý reprezentant krajiny tulipánov sledoval prípravný zápas proti Spartaku Trnava. Všetky zúčastnené strany si ozrejmili pravidlá na najbližšie obdobie. "Vysvetlil mi svoju víziu. Dohodli sme sa na dvoch programoch. Jeden sa týka prioritne prvého tímu a jeho návratu do ligy. Druhý je zameraný na budúcnosť,“ odkryl témy spoločných debát tréner AS.

Ivan Galád sa dotkol aj témy novoprichádzajúcich zahraničných hráčov: „La Ling bude posielať do Trenčína mladých futbalistov. Niektorí tu strávia pol roka, iní týždeň alebo mesiac. Budeme sa im venovať a sledovať ich úroveň. Potom príde informácia pre majiteľa o ich možnostiach. Nie každý hráč sem prichádza s cieľom pôsobiť v Trenčíne. Toto je pre mňa veľmi dôležité a upokojujúce zistenie. Našou úlohou je posúdiť kvalitu jednotlivých mladíkov. Pokiaľ bude pre Trenčín dostatočná, môžu tu ostať. Samozrejme, môže sa stať, že potenciál niektorých hráčov bude prevyšovať možnosti klubu. Tí pôjdu vyššie. Nastať môže aj opačná situácia. Ak kvalita prichádzajúcich hráčov nebude na potrebnej úrovni, nebudú hrať ani v prípravných zápasoch. AS Trenčín je predsa značka,“ poskytol vysvetlenie o cirkulácii zahraničných hráčoch na Považí tréner mužstva.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa