Aktuality - archiv 30.1.2014

Súperom na sústredení v Turecku aj Číňania

AS Trenčín nastúpi proti FC Vaslui, Karpaty Ľvov a Chang-čou Greentown

Zverenci trénera Martina Ševelu už poznajú mená klubov, na ktoré narazia počas februárového sústredenia v Turecku. Okrem tradične silnej rumunskej a ukrajinskej futbalovej školy sa stretneme aj so zaujímavým súperom z Ázie. Postupne narazíme na FC Vaslui (10. februára), Karpaty Ľvov (12. februára) a Chang-čou Greentown (14. februára).

Trenčianska výprava odlieta z viedenského Schwechatu v sobotu 8. februára predpoludním priamo do Antalye. Nasledovať bude približne hodinový presun autobusom do Side, kde bude hlavný stan mužstva. Ešte v sobotu podvečer je na programe prvý tréning. Návrat je naplánovaný na nasledujúcu sobotu 15. februára.

Prvý súper FC Vaslui je šiesty tím jesennej časti rumunskej ligy. Vicemajster z roku 2012 a finalista Rumunského pohára spred štyroch rokov vypadol v ročníku 2012/2013 v treťom kvalifikačnom kole Ligy majstrov s Fenerbahce. Následne sa ocitol v play-off Európskej ligy, kde nestačil na Inter Miláno. Rok predtým vypadol v rovnakej fáze Ligy majstrov s Twente, ale prešiel cez Spartu Praha do základnej skupiny EL. Tam v spoločnosti Sportingu Lisabon, Lazia Rím a FC Zürich obsadil tretiu priečku. Ak by však vyhral posledný zápas na ihrisku švajčiarskeho tímu (0:2), postúpil by do vyraďovacej časti. Tento rok to ale pre Vaslui nevyzerá na pohárovú Európu. V lige stráca desať bodov na Steauvu Bukurešť, ktorá má dva zápasy k dobru, a v pohári vypadol vo štvrťfinále.

Ukrajinský Karpaty Ľvov je tradičným tímom ukrajinskej ligy. Po jeseni je na jedenástej priečke v šestnásťčlennej súťaži. So záchranou by však nemal mať problémy, keďže sa pohybuje v pokojných vodách. Vrcholom jesene bol triumf Ľvova nad Šachtarom Doneck (3:2). Karpaty hrali v rokoch 1999, 2010 a 2011 Pohár UEFA, resp. Európsku ligu. Dvojnásobný finalista Ukrajinského pohára prešiel v ročníku 2010/2011 cez Reykjavík, Zestafoni a Galatasaray až do základnej skupiny EL. V spoločnosti PSG, FC Sevilla a Borussie Dortmund však získal jediný bod.

Sústredenie v Turecku uzavrieme súbojom proti čínskemu tímu Chang-čou Greentown. Dvanásty tím najvyššej čínskej súťaže sa pripravuje na nový ročník. V tejto sezóne sa mu príliš nedarilo, keď vypadol skoro aj v domácom pohári. Prepracoval sa do štvrťfinále. V uplynulých rokoch sedel na lavičke Chang-čou popredný japonský tréner Takeši Okada. Ten viedol svoju krajinu dvakrát na svetovom šampionáte. V roku 2010 na MS v Juhoafrickej republike postúpil zo skupiny na úkor Dánska a Kamerunu. V každom prípade pôjde o zaujímavý zápas proti špičkovému klubu z Ázie.

Program sústredenia v Turecku
10. februára – FC Vaslui (Rumunsko, I. liga)
12. februára – Karpaty Ľvov (Ukrajina, I. liga)
14. februára – Chang-čou Greentown (Čína, I. liga)

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa