Aktuality - archiv 20.1.2014

Martin Vlček je trpezlivý a čaká na príležitosť

Martin Vlček: „V kabíne prvého mužstva sa mi páči. Je tu výborný kolektív a sme ako jedna rodina“

Má za sebou zaujímavú rok. Kvalitné výkony v dorasteneckej lige mu zabezpečili nomináciu na majstrovstvá Európy do 17 rokov na Slovensku. Patril aj do širšieho kádra pre svetový šampionát v Spojených arabských emirátoch. Šikovný technik Martin Vlček má v týchto dňoch možnosť okúsiť prípravu so seniorským tímom Martina Ševelu. 

Uplynulých dvanásť mesiacov išla Martinovi Vlčekovi karta. S reprezentačným výberom Ladislava Pecka hral semifinále a získal bronzovú medailu na domácom európskom šampionáte sedemnástok. V nadväznosti na to sa konal aj svetový šampionát, kde sa ale na poslednú chvíľu nedostal. „Spomienky na reprezentačný dres mám skvelé. S chalanmi sme boli výborná partia, ktorá to spolu ťahala dlhšiu dobu. Na niektoré spomienky nezabudnem nikdy. Turnaj na domácej pôde bol veľký zážitok. Fanúšikovia nám dopomohli ku kvalitným výkonom a my sme sa im odvďačili postupom na majstrovstvá sveta,“ zaspomínal si na pekné chvíle z prvej polovice minulého roka Martin Vlček.

Kreatívny útočník patrí v súčasnosti k ťahúňom devätnástky Mareka Dobiaša. Naviac, zo začiatku zimnej prípravy dostal príležitosť ukázať svoje schopnosti medzi staršími kolegami z Corgoň ligy. „Do prípravy som sa zapojil neskôr, pretože som mal povinnosti s reprezentáciou. V kabíne prvého mužstva sa mi páči. Je tu výborný kolektív a sme ako jedna rodina,“ pokračoval čochvíľa osemnásťročný zakončovateľ. Vlček bol s tímom do 18 rokov na turnaji v Petrohrade, kde zverenci trénera Milana Malatinského skončili tretí. V zápase o bronz zdolali na pokutové kopy Turecko. Mladý Trenčan hral 57 minút. Príležitosť dostal aj v predchádzajúcich zápasoch.

V príprave patrí medzi najmladších a ešte necelé dve sezóny môže hrať aj za dorastencov. Že dostal šancu v príprave seniorov si váži. „Asi nemôžem čakať, že hneď budem hrať. Verím, že príležitosť dostanem, len musím byť trpezlivý. Som šťastný, že sa môžem učiť a byť v tomto tíme chalanov, ktorí už má niečo odohrané,“ dodal na záver odchovanec klubu. 


Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa