Zápasy - archiv 21.9.2013

Poľavenie v druhom polčase nás pripravilo o víťazstvo

Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 2:2 (0:2)

Zverenci trénera Martina Ševelu siahali na ihrisku Dukly Banská Bystrica po troch bodoch, keď viac ako dvadsať minút pred záverečným hvizdom viedli rozdielom dvoch gólov (2:0). Domáci napokon vyrovnali. O zásahy AS sa postarali Tomáš Malec a Gino van Kessel.

AS malo veľmi dobrý vstup do zápasu. Naši boli aktívnejší a vytvárali si šance. V 5. min po ľavej strane prešiel Mazáň, jeho strelu Boroš vyrazil a Van Kessel zblízka neskóroval. O dve minúty neskôr to už z podobnej akcie vyšlo. Tentoraz Van Kessel potiahol loptu a skúšal to na domáceho brankára, ten opäť iba vyrazil a následne Malec nezaváhal - 1:0. Duklu inkasovaný gól nabudil a dostala sa do troch vyložených príležitostí. V 9. min mieril Jurčo z ľavej stany pokutového územia vedľa a v 21. min zakončil v páde, no loptu chytil Volešák. V čistej šanci sa o pár sekúnd ocitol Brašeň, ktorý zoči-voči gólmanovi AS pohorel. Na opačnej strane sa prezentoval peknou strelou z hranice šestnástky Malec, ale prekopol bránu. Vyšlo to až v 32. min aktívnemu Van Kesselovi. Ten dostal presnú prihrávku, mal priestor a perfektne zakončil - 2:0.

V druhom polčase sa Dukla snažila znížiť nepriaznivé skóre, ale najprv sme pohrozili opäť Van Kesselom, ktorý dostal peknú prihrávku do brejku od Baéza. Lopte chýbali centimetre, aby skončila v bráne. Domáci získali prevahu, ale dlho nevedeli Volešáka zamestnať. Po centri Turňu to skúšal hlavou Marcin, no mieril nad brvno. Až v 74. min to Banskobystričanom vyšlo, keď po Nosekovej hlavičke Peňaška zakončoval na päťke a Baéz vykopol loptu už spoza čiary - 1:2. O minútu neskôr išiel Slančík sám na Volešáka, ale ten sa nenechal prekonať. Vyrovnanie zabezpečil Marcin v 80. min, keď ho ideálne vysunul Považanec. Domáci dostali krídla a vytvorili si tlak. Slančík, Turňa a Peňaška však nepremenili svoje príležitosti.

Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 2:2 (0:2)

Góly: 74. Peňaška, 80. Matúš Marcin - 7. Malec, 32. Van Kessel

Domáci: Boroš - Podstavek, Nosko, Dionatan Teixeira - B. Ľupták - M. Turňa, Brašeň (65. Chrien), Považanec, Peňaška - Slančík (86. Šovčík), Pavol Jurčo (46. Matúš Marcin)

Hostia: Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík, Mazáň - Baéz - Van Kessel, Holúbek (80. Bezák), William (46. Mondek), Hajradinović (87. Bednárik) - Malec

Rozhodovali: Ježík - Kubačka, Hancko

Divákov: 1690

Povedali po zápase:
Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Diváci videli vynikajúci zápas, mal tempo, hralo sa hore - dole. My sme nemali ideálny vstup do stretnutia, nevedeli sme sa dostať do rytmu, napriek tomu sme si v prvom polčase vypracovali tri šance, ktoré sme mohli dotiahnuť do konca. Súper si však dobre rozohral duel, viedol 2:0, no v druhom dejstve sme úžasne vystupňovali tempo a zásluhou množstva šancí zaslúžene dotiahli výsledok do remízového stavu. V závere sme mali dokonca bližšie k víťazstvu, no remíza tomuto zápasu svedčí." 

Ivan Vrabec (asistent trénera Trenčína): "Mali sme dobrý vstup do zápasu, dobre sme kombinovali, dali sme prvý gól. V prvom polčase sme boli lepším mužstvom, skórovali sme aj druhýkrát a všetko sme mali vo svojich rukách. Po zmene strán sme z nepochopiteľných príčin prestali hrať, nedržali sme loptu a súper bol omnoho lepší. Utvoril si aj omnoho viac gólových šancí. Zápas sa lámal za stavu 2:0 pre nás, keď sme mohli dať tretí gól, ale nevyužili sme šancu. Za prvý náš a druhý súperov polčas je remíza zaslúžená."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa