Zápasy - archiv 19.5.2008

Po prehre v Košiciach definitívne prvoligoví

MFK Košice - AS Trenčín 2:1 (1:1)

AS Trenčín po jedenástich sezónach medzi slovenskou futbalovou elitou zostupuje do druhej najvyššej súťaze. Definitívne o tom rozhodla prehra na ihrisku MFK Košice (1:2). Trenčania síce vyrovnali po presnom zásahu kapitána Csabu Horvátha na 1:1 a Miloš Volešák dokonca zlikvidoval pokutový kop súpera, ale domáci tesne pred záverečným hvizdom priklonili misky váh na svoju stranu.

Tréner Košíc Ján Kozák st. nemohol rátať až s desiatimi hráčmi (Kišš, Bašista, Jurčo, Kaminský, Viazanko, Školník, Kolbas, J. Novák, Serečin, R. Šimko), no aj tak Košičania chceli pretrhnúť sériu piatich zápasov bez víťazstva. Posledný tím tabuľky z Trenčína ešte živil šancu na udržanie sa medzi elitou, ale musel bezpodmienečne zvíťaziť. Už v 4. min Depetrisova strela vystrašila Putnockého, hneď z protiútoku však Milinkovič sledoval nevydarenú strelu Majoroša, no loptu napálil len do žrde. Po štvrťhodine hry však domácim vyšla rýchla kombinačná akcia. Bicák našiel centrom Milinkoviča, a ten sa hlavou tentoraz nemýlil - 1:0. V ďalšom priebehu sa na ihrisku veľa neudialo a vzruch priniesla až 38. min, keď Jašurekov kop z pravej strany presnou hlavičkou usmernil kapitán hostí Cs. Horváth - 1:1.

Po zmene strán mal prvú veľkú šancu domáci Škutka, no Volešák ju zmaril. Na opačnej strane sa zaskvel Putnocký po Hlohovského presnej strele. V 76. min fauloval Trenčan Marček Milinkoviča, ale nariadenú jedenástku Matič nepremenil, keď Volešák loptu chytil. Desať minút pred koncom stretnutia sa útoky prelievali z jednej strany na druhú, a prakticky z každého visel vo vzduchu gól. V 80. min domáci Milinkovič trafil brvno, ten istý hráč onedlho vo vyloženej príležitosti obstrelil brankára i bránku. Na opačnej strane zasa Putnocký bravúrne zneškodnil Jašurekovu bombu. Minútu pred koncom vystrelil Matič spoza šestnástky a gólom na 2:1 spečatil nielen osud stretnutia, ale i osud Trenčanov v najvyššej slovenskej súťaži.

MFK Košice - AS Trenčín 2:1 (1:1)

Góly: 17. Milinkovič, 89. N. Matič - 38. Cs. Horváth

Žlté karty: 63. N. Matič - 41. Cs. Horváth, 63. Sluijter, 67. Chanti

Domáci: Putnocký - R. Cicman, Džogan, Smrek, Juhar - Pavol Majerník - J. Majoroš ml., N. Matič - Milinkovič, Škutka (79. L. Janič), Bicák

Hostia: Volešák - Čögley (42. Križko), Cs. Horváth, Kleščík, Kasálek - Gergel, Marček, Sluijter (65. Chanti), Hlohovský, Jašurek - Depetris

Rozhodovali: K. Horváth - Vorel, Bobko

Divákov: 550

Jaroslav Galko (asistent trénera Košíc): "Bol to priemerný až podpriemerný zápas. Nebyť Bicáka, tak v prvom polčase by sme dopredu nič nevymysleli. Šťastne sme viedli, no ešte do polčasovej prestávky hostia vyrovnali. Po zmene strán sme už boli aktívnejší, mali sme viac šancí a víťazstvo sme si viac zaslúžili."

Martin Stano (tréner Trenčína): "V dnešnom dueli sme museli vyhrať, žiaľ, definitívne sa rozhodlo o našom zostupe. Dôležitosť zápasu nám v prvom polčase podlamovala nohy, záver bol už veľmi otvorený, a tak ako sme mohli dosať góly, mohli sme ich aj streliť. Ďakujem chlapcom, že bojovali až do konca a prajem im skorý návrat do najvyššej súťaže. Ja pri tomto mužstve končím."

foto: sita.sk

Autor: sita
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa