Zápasy - archiv 25.7.2013

Pokorili sme Göteborg, ideme ďalej

AS Trenčín - IFK Göteborg 2:1 (1:0)

Zverenci trénera Ľuboša Nosického zvíťazili v odvetnom stretnutí druhého predkola Európskej ligy UEFA nad IFK Göteborg 2:1 (1:0) a postúpili do ďalšieho kola súťaže. Tam sa stretnú s rumunským Astra Giurgiu, premožiteľom Omonie Nikózia. Oba góly AS zaznamenal Fanendo Adi.

Oba tímy vstúpili do zápasu opatrne. Švédi mali výhodu troch priamych kopov, ale oba skončili na brániacich hráčoch AS. V 12. min uvoľnil Baéz dlhým pasom Mazana, ktorý si loptu hodil okolo vybehnutého brankára, ale vracajúci sa hráči IFK poslali loptu na roh. Už o dve minúty si prikryl loptu Adi a pretlačil ju za bránkovú čiaru - 1:0. Švédi dostali ďalší priamy kop, ale ten skončil mimo ihrisko. Na opačnej strane hlavičkoval Kleščík po centri Mazana nad bránku súpera. V 25. min bol William v pokutovom území držaný za dres. Napriek tomu sa uvoľnil, no Alvbage jeho strelu vytlačil nad bránku. Rovnako tak nasledujúcu hlavičku Ramóna. V 31. min sa po hlavičkovom biliarde dostal do šance Hysén, ale z desiatich metrov mieril nad bránku. 

Hneď v úvode druhého polčasu sa dostal do dobrej streleckej pozície Vibe. Holúbek však v poslednom momente poslal loptu na roh. V 52. min zahral Jonsson rukou v pokutovom území, no Mazan penaltu nepremenil. O päť minút neskôr vysunul Štefánik za chrbát obrany Mazana, ale ten okolo vybehnutého brankára nemal veľa priestoru na zakončenie. Vibeho strelu z vnútra šestnástky si medzi telami hráčov našiel pozorný Volešák. Ten čaroval aj pri gólovej strele Farneruda. V 71. min vybojoval loptu na hranici šestnástky Mondek. Prenechal ju Adimu, ktorý obišiel brankára a skóroval - 2:0. Desať minút pred záverečným hvizdom netrafil loptu dobre Holúbek a Haglund pohodlne znížil - 1:2. Švédi sa snažili vyrovnať. Záver zápasu sme si ale postrážili.

AS Trenčín - IFK Göteborg 2:1 (1:0)

Góly: 14. a 71. Adi - 82. Haglund

Žlté karty: 27. Adi, 32. Baéz - 52. Jonsson, 69. Söder

Domáci: Volešák - Čögley, Ramón Kleščík, Holúbek - Baéz (82. Bednárik) - Mondek, Štefánik William (89. Bariš), Mazan (66. Frimmel) - Adi

Hostia: Alvbage - Salomonsson, Dyrestam, Jonsson, A. Johansson (83. Engvall) - Vibe, Haglund, J. Johansson, Larsson (46. Farnerud) - Söder, Hysén

Rozhodovali: Soares - Tavares, Ferreira Santos (všetci Portug.)

Divákov: 4150

Povedali po zápase:
Ľuboš Nosický (tréner Trenčína): "Postup je pre hráčov i pre nás všetkých odmenou za tvrdú prácu, ktorú sme pre tento úspech podstúpili. Od začiatku zápasu sme sa snažili hrať aktívne, v prvom polčase sme boli smerom dopredu nebezpeční a strelili sme aj vedúci gól. V druhom polčase sme sa už snažili kontrolovať priebeh zápasu. Škoda nepremenenej penalty, záver mohol byť o niečo pokojnejší, ale napriek určitej nervozite sa nám podarilo víťazstvo udržať až do konca. O našom úspechu rozhodol úžasný tímový výkon celého mužstva, naša kvalita v ofenzívnej hre i dôraz a zdravá agresivita v osobných súbojoch, ochota ísť za gólom v súperovej šestnástke. Z postupu sa všetci tešíme a je to pre nás veľká motivácia do ďalšej práce. Ďakujeme za podporu aj našim fanúšikom, ktorí vytvorili skvelú atmosféru." 

Mikael Stahre (tréner Göteborgu): "Gratulujem Trenčínu k výbornému výkonu v tomto zápase. Zaslúžene zvíťazil a postúpil. My sme vôbec neodohrali dobrý duel, najmä v prvom polčase. Strácali sme príliš veľa lôpt a nepredviedli sme potrebnú kvalitu, a hoci po zmene strán to bolo o niečo lepšie, na veľmi kvalitného súpera, ktorý má schopných hráčov, to napokon nestačilo."

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa