Zápasy - archiv 13.7.2013

Na úvod hetrik Adiho a víťazstvo nad Nitrou

AS Trenčín - FC Nitra 4:0 (0:0)\r\n\r\n

V úvodnom zápase nového ročníka Corgoň ligy sme na domácom trávniku zdolali FC Nitra 4:0 (0:0). Tri góly zaznamenal Fanendo Adi a jeden pridal Samuel Štefánik.

Hneď v úvode stretnutia hlavičkoval nebezpečne Adi, ale mieril tesne vedľa žrdí. Následne hostia mali výhodu priameho kopu z hranice šestnástky. Šmehyl však trafil iba do pripraveného múru. V 18. min zabojoval pri bránkovej čiare o loptu Holúbek, prihrávku poslal späť na Štefánika, ktorého strela ale bola nepresná. V 34. min si nerozumel Kleščík s Mondekom. Ševčík postupoval sám na Volešáka, ale ten ho bravúrne vychytal. O pár minút neskôr vystrelil ľavačkou tesne okolo šibenice Ivančík. V druhej polovici prvého polčasu sme síce súpera zavreli pred šestnástkou, ale finálne prihrávky boli nepresné, a centre končili prevažne v rukách brankára Chudého. Gól napokon padol, ale Adi bol podľa rozhodcov v postavení mimo hry.

Hneď v 49. min napriahol Štefánik a nechytateľnou bombou otvoril za pomoci brvna skóre stretnutia - 1:0. Nitrania sa snažili reklamovať, že lopta sa odrazila pred čiaru, no rozhodcovia zostali neoblomní. Už o štyri minúty neskôr našiel dlhý center až na päťke nabehnutého Baéza. Ten poslal hlavičku späť na Adim ktorý si doslova vychutnal brankára Nitry - 2:0. V 63. min sa opäť presadil Adi. Po narážačke na hranici pokutového územia si posunul loptu a tvrdou strelou upravil na rozdiel troch gólov. Predstavenie nigérijského útočníka pokračovalo. V 72. min skóroval po krásnej kombinácii a najmä tvrdej práci Štefánika. AS až do záverečného hvizdu predvádzalo atraktívny futbal.

AS Trenčín - FC Nitra 4:0 (0:0)

Góly: 49. Štefánik, 53., 62. a 72. Adi

Žlté karty: 46. Kolmokov

Domáci: Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík, Mazáň - Baéz - Mondek, Štefánik, William (71. Frimmel), Holúbek (78. Ďuriška) - Adi (86. Adi)

Hostia: Chudý - Hála, Kaspřák, Kolmokov, Mičic (79. Le Giang) - Šimončič, Paukner (57. Turčák) - Ivančík (66. Čery), Šmehyl, Cleber - Ševčík

Rozhodovali: Valášek - Sluk, Chládek

Divákov: 2320

Povedali po zápase:
Ľuboš Nosický (tréner Trenčína): "V prvom domácom zápase sme sa chceli pred fanúšikmi ukázať v dobrom svetle. Postupom času sme sa psychicky viac uvoľnili a najmä v druhom polčase sme predvádzali kombinačný futbal s množstvom pekných akcii. Mužstvo opäť ukázalo, že chce hrať ofenzívne a divákov potešilo štyrmi peknými gólmi. Samozrejme, že nezatvárame oči ani pred nedostatkami, ktoré sa budeme pokúšať odstraňovať a postupne sa posúvať stále viac vpred. Tento vynikajúci výsledok je pre nás povzbudením pred naším náročným vystúpením v Európskej lige."

Ladislav Šimčo (tréner Nitry): "Na tento zápas sme si pripravili správnu hernú koncepciu. Pokým hrali moji zverenci disciplinovane a dodržiavali taktické pokyny, tak to bolo v poriadku. V prvom polčase sme predviedli celkom dobrý výkon a súpera sme prakticky nepustili do šance. Na začiatku druhého polčasu nás však načal nádherný gól domácich, na ktorý sme už nevedeli zareagovať. V tomto smere musím byť na hráčov kritický, pretože po jednom góle sa nemôžeme takto rozsypať, keď v nasej hre už viac nebola organizácia a ani disciplína. Výsledok je pre nás krutý, ale niektorí hráči si sami musia vstúpiť do svedomia, či v tomto dueli odovzdali maximum. V opačnom prípade nemajú v našom mužstve čo robiť."

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa