Zápasy - archiv 10.5.2008

Volešák vychytal v Ružomberku bezgólovú remízu

MFK Ružomberok - AS Trenčín 0:0

AS Trenčín dokázalo po víťazstve nad Spartakom Trnava zobrať body ďalšiemu veľkému favoritovi, keď na ihrisku MFK Ružomberok uhral bezgólovú remízu. Zásluhu na tom má predovšetkým brankár Miloš Volešák chytajúci v súčasnosti vo vynikajúcej forme. Trenčín nebol ďaleko od plného bodového zisku, ale gól Thijsa Sluijtera rozhodca pre údajné postavenie mimo hry neuznal.

Prevažná časť prvého polčasu bola v réžií domácich, ktorí sa od začiatku pokúšali ohrozovať trenčiansku bránku. Veľkú príležitosť otvoriť skóre mal už v 9. min Božok, jeho krížnu prízemnú strelu z hranice päťky stihol Volešák nohou vyraziť. O sedem minút neskôr sa rútil na hosťujúceho gólmana Pilár, akciu zakončil strelou a nebezpečenstvo Volešák odvrátil opäť nohou. Pilár bol aj pri ďalšej obrovskej šanci Ružomberka v 28. min - v ideálnej pozícii však namiesto strely volil prihrávku na Zošáka, ktorý zblízka prestrelil bránku.

Tlak domácich pokračoval aj po zmene strán a už po niekoľkých sekundách hry sa zrodila ich ďalšia gólová príležitosť - ocitol sa v nej striedajúci Macko, jeho slabá strela z jedenástich metrov skončila len na spodku pravej žrde. Na ďalší zaujímavejší moment sa pod Čebraťom čakalo takmer 20 minút. V šestnástke hostí sa presadil Ďubek, ktorý do ideálnej pozície prihral Zošákovi, Volešák jeho pokus zblokoval kolenami. O desať minút neskôr sa proti trenčianskemu brankárovi zblízka nepresadil Pilár a vzápätí ani Macko. V 75. min mohol rozhodnúť o víťazstve MFK striedajúci Števko, v rozhodujúcom momente však zaváhal. Záverečný tlak Liptákov bol už len platonický a hosťujúca obrana s jeho eliminovaním nemala vážnejšie problémy. Remíza je vlastne víťazstvom Trenčína, ktorý si za celý zápas nevypracoval prakticky žiadnu šancu.

MFK Ružomberok - AS Trenčín 0:0

Žlté karty: 44. Jurč (Ružomberok)

Domáci: Smieška - Jurč, J. Maslo, J. Novotný, Ďubek - Š. Zošák, Laurinc, Kucka, Božok (70. Kukoľ) - Sivčevič (46. Macko), Pilár (73. R. Števko)

Hostia: Volešák - Čögley, Cs. Horváth, Kleščík, Kasálek - Jašurek (79. Chanti), Marček, Gergel, Sluijter (90.+ Križko) - Hlohovský, Depetris (67. Baez)

Rozhodovali: Fajčík - E. Weiss, Benko

Divákov: 1905

Ladislav Jurkemik (tréner Ružomberka): "Na Trenčín sme sa pripravovali veľmi zodpovedne. Veľmi dobre sme si uvedomovali, že v ostatnom kole vyhral nad Trnavou a chytil tak druhý dych. Žiaľ, nevyužili sme až príliš veľa šancí, je to naša dlhodobá bolesť - akoby naši strelci boli zakliati. Remíza je pre nás neúspechom, bod nám nič nerieši a nič nerieši ani Trenčínu."

Martin Stano (tréner Trenčína): "Nečakali sme v Ružomberku ľahké stretnutie. Zápasové štatistiky hovoria jednoznačne v prospech Ružomberka, futbal sa však hrá na góly a tie nedalo ani jedno mužstvo. Viackrát sme mali aj šťastie v kritických momentoch, dnes nás podržal výborný Volešák."

foto: sita.sk

Autor: sita
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa