Zápasy - archiv 22.5.2013

Víťazstvo nad Ružomberkom a Európska liga!

AS Trenčín - MFK Ružomberok 5:0 (2:0)

Zverenci trénera Adriána Guľu zvíťazili v poslednom domácom zápase aktuálneho ročníka nad MFK Ružomberok 5:0 (2:0). Dva góly dal František Kubík a po jednom pridali Samuel Štefánik, Jakub Holúbek a Fanendo Adi. AS si tak vybojovalo účasť v Európskej lige a minimálne tretiu priečku v najvyššej domácej súťaži.

Zápas sme začali aktívne a súperovu obranu sme zamestnávali od úvodnej sekundy. Už v 8. min Kubík strelou zblízka z ostrého uhla prekonal brankára hosti Zicha a ujali sme sa vedenia. Snažili sme sa držať loptu na svojich kopačkách a postupne budovať útočné akcie, hostia sa pokúšali o rýchle protiútoky a z nich aj produkovali svoje šance. V 14. min Pekár ďalekonosnou delovkou opečiatkoval brvno, na opačnej strane v 23. min Kubíkov volej zblízka reflexívne vytlačil nad bránku ružomberský gólman Zich. Po polhodine hry mohli hostia vyrovnať, Almaský i Bartoš vo výborných pozíciách neobstrelili pozorného Volešáka a zakrátko Lovásová jedovka z diaľky letela tesne vedľa bránky. V 33. min však Ružomberok za nepremenené príležitosti pykal, keď nedorozumenie brankára s jeho spoluhráčom využil Štefánik, ukradol im loptu a zavesil ju do prázdnej bránky - 2:0. 

Aj po zmene strán sme pokračovali v aktívnej hre, ktorou sa nám darilo držať súpera na dištanc a kontrolovať svoj náskok. V 64. min sa v skrumáži pred bránkou hostí lopta odrazila ku Kubíkovi, ktorý ju s prehľadom umiestil po zemi k žrdi a pridal tretí gól. Ružomberok v druhom polčase pôsobil odovzdanejšie. V 83. min prešiel Holúbek súperovou obranou ako nôž maslom a efektne zavesil do odkrytej siete. V 90. min Adi presným tečom pred bránkou uzavrel päťgólový prídel.

AS Trenčín - MFK Ružomberok 5:0 (2:0)

Góly: 8. a 64. F. Kubík, 33. Štefánik, 83. Holúbek, 90. Adi

Žlté karty: 57. R. Bartoš, 70. Š. Pekár, 77. Bielák

Domáci: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, R. Mazáň - Lobotka - Mondek (60. P. Mazan), Holúbek, Štefánik - William (85. Fanendo Adi), F. Kubík (87. Frimmel)

Hostia: Zich (56. Lešňovský) - P. Maslo, Bielák, Greššák, Nosek - Martin Nagy (46. Serečin), R. Bartoš - Š. Pekár, Ďubek, Almaský (65. L. Lupták) - A. Lovás

Rozhodovali: Horváth - Súkeníková, Cuninka

Divákov: 2886

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Som šťastný, že hráči opäť na ihrisku rozprávali svojim pohybom, prihrávkami, efektivitou, ktorou sa rýchlo dostali na koňa a v tomto zápase nedali súperovi žiadnu šancu. Mužstvo opäť dokázalo, že vie ísť dravo za svojim cieľom. Hráči majú môj rešpekt a nielen im, ale aj všetkým v klube chcem poďakovať za našu štvorročnú spoločnú prácu a želám im všetko dobré do budúcnosti."

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Po vynikajúcom výkone v našom predchádzajúcom zápase sme kruto vytriezveli, pretože v Trenčíne sme úplne prepadli. Dostali sme príliš lacné góly, ktoré boli z našej strany pre súpera prakticky darčekmi, naopak naše šance sme nedokázali premeniť a vzhľadom na takýto nepriaznivý vývoj pre nás to už bolo potom ťažké otáčať. Prišli sme so zámerom hrať zozadu a neumožniť súperovi streliť prvý gól, naše plány však stroskotali hneď na začiatku. Domáci ovládli stretnutie a od zhruba 30. min až do jeho konca dominovali. Trenčín zvíťazil úplne zaslúžene a gratulujem mu k postupu do Európskej ligy."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa