Aktuality - archiv 13.4.2008

V Petržalke vynikajúci výkon brankára AS Trenčín

Miloš Volešák: "Niektorých spoluhráčov som tak dobre hrať ešte nikdy nevidel."

Futbalisti AS Trenčín siahali na horúcej petržalskej pôde na senzačnú remízu. Sen o zisku bodu u lídra sa rozplynul až v 86. minúte. Dovtedy klapala defenzívna činnosť Trenčanov ako hodinky. Hrdinom dňa bol najmä Miloš Volešák. Brankár AS vyriešil množstvo nebezpečných situácií súpera. Po zápase ponúkol oficiálnemu klubovému webu nasledujúce myšlienky.

Čomu pripisuješ skutočnosť, že Trenčín trápil jednoznačného favorita prakticky po celý zápas?

Celé mužstvo bolo po taktickej stránke perfektne pripravené. Niektorí hráči nastúpili na nezvyčajných postoch, ale presne vedeli čo majú robiť. Všetci sme veľmi chceli prekvapiť. Každý hráč hral nie len za seba, ale aj za ostatných spoluhráčov. V porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi sme hrali oveľa defenzívnejšie. V súčasnej situácii sme ale nič iné hrať ani nemohli. Artmedia hrá v absolútnej pohode. Je na víťaznej vlne. My sme v totálne opačnej situácii.

Senzačný stav trval až do 86. minúty...

Nemôžem si pomôcť, ale myslím si, že sme dostali smolný gól. Kozák bol otočený chrbtom k bráne. Cez našich hráčov sa k nemu dostala lopta. Jeho strela prešla hádam cez troch našich hráčov. Zdá sa mi, že Csabovi prešla pomedzi nohy a že to ešte navyše niekto tečoval. Je to obrovská škoda. Na opačnej strane ale musím priznať, že predtým sme mali občas šťastie aj my. Rád by som ale poukázal aj na to, že napriek prevahe Artmedie, sme si zopár príležitostí vytvorili aj my. V dobrých príležitostiach sa ocitli Marček, Addai aj Hlohovský.

Čo sa dialo v kabíne cez prestávku a po zápase?

Zakaždým to bolo úplne odlišné. Po prvom polčase sme sa povzbudzovali, že musíme vydržať bez inkasovaného gólu čo najdlhšie. Počítali sme s tým, že s pribúdajúcim časom bude nervozita domácich rásť. Napokon nás zlomili. Po zápase sme boli smutní. Všetci sme odviedli svoje maximum. O to viac nás prehra mrzí. Veď stačilo vydržať už iba 6 minút.

Podal si v Petržalke životný výkon?

Nepovedal by som, že to bol môj životný výkon. Darilo sa mi, s tým súhlasím, ale musím vyzdvihnúť celú defenzívu mužstva. Mnohých zo spoluhráčov som v živote nevidel hrať tak dobre ako sa predviedli v nedeľu. Súperovi skazili mnohé príležitosti. Áno, mal som veľa roboty, ale väčšinou to boli situácie, ktoré sa dali riešiť. Pre brankára je dobre, keď má za sebou niekoľko dobrých zákrokov. Okamžite mu rastie sebavedomie. Na mne sa to prejavovalo aj v tom, že som spoluhráčov usmerňoval častejšie a hlasnejšie ako napríklad v zápasoch, keď sa mi až tak nedarí.

Nemal si pred zápasom čierne myšlienky o zranení?

Viem kam smeruje táto otázka. Presne pred dvoma rokmi som sa v Petržalke veľmi vážne zranil. Odvtedy som sa vlastne nikdy nedostal do tej pohody, ako predtým. Trošku som nad tým nešťastným zranením premýšľal, ale keď sa začal zápas, koncentroval som sa iba na dianie na ihrisku.

Na posledné stretnutie budú možno aj po čase v zlom spomínať Angelos Chanti a Martin Kasálek. Čo predchádzalo ich vzájomnému zraneniu?

Bolo to pri prvej šanci Artmedie. Štandardnú situáciu zahrali na vzdialenejšiu žrď. Na loptu vyskakoval Kasálek aj Chanti. Ich hlavy sa prudko stretli. „Kasa“ dohrával zápas s hlbokou a dlhou tržnou ranou, Angelos bol striedaný. Pri tvrdom kontakte prišiel o dva zuby. Okamžite bol prevezený do nemocnice.

Po zápase s lídrom nás čaká Senec. Čo očakávaš od súboja dvoch posledných mužstiev?

Zápas hráme až v pondelok. Máme tak dostatočný čas na prípravu. Myslím si, že Senec je súperom, s ktorým konečne môžeme pretrhnúť naše nešťastné obdobie bez výhry.

Autor: MS
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa