Zápasy - archiv 28.3.2008

Majster rozhodol za necelú polhodinu

MŠK Žilina - AS Trenčín 4:0 (3:0)

Domáci od začiatku potvrdzovali úlohu favorita. Pomáhal im v tom aj nevýrazný herný prejav Trenčanov. Hostia smerom dopredu prakticky nič nevymysleli. Prvá vážna šanca Žiliny sa hneď skončila gólom. Štrba posunul loptu Ježovi, ten potiahol po pravej strane a jeho center usmernil z piatich metrov do siete Lietava. Aj druhá príležitosť domácich vyústila do gólu. Štrba prihral Lietavovi, ten vošiel s loptou pomedzi obrancov hostí do ich pokutového územia a prekonal Volešáka. O zápase bolo prakticky rozhodnuté v 25. min, keď sa po štandardnej situácii a centri z pravej strany v šestnástke hostí najlepšie zorientoval Breška a elegantne vymietol pravý horný roh trenčianskej bránky. Podobná situácia nastala v 28. min. Po centri z ľavej strany tentoraz aktívne hrajúci Breška prestrelil.

Najväčšiu šancu mali hostia hneď po zmene strán, kedy sa vo svojej šestnástke pošmykol Žilinčan Vomáčka a Holanďan Sluijter išiel zľava sám na Kuciaka. Pravdepodobne sa však zľakol svojej šance, na poslednú chvíľu prihral dobiehajúcemu Argentíncovi Depetrisovi, no toho už pokryli žilinskí zadáci. Od tejto chvíle sa opäť hralo jednoznačne v réžii domácich. V 60. min po spolupráci Ježa s Breškom sa druhý menovaný dostal s loptou až pred odkrytú bránku a bez problémov pridal ďalší gól do siete hostí. O osem minút neskôr sa mohol do streleckej listiny zapísať aj striedajúci žilinský útočník Štyvar, ktorému ideálne prihral pred bránku Breška, ale trenčiansky brankár jeho pokus zlikvidoval. Obaja títo žilinskí hráči si približne o desať minúty vymenili úlohy, tentoraz centroval zľava Štyvar, Breška nebezpečne vystrelil, ale brankár Volešák aj tentoraz zakročil úspešne. Dve minúty pred koncom mohol mať Štyvar ďalšiu gólovú príležitosť, ale Ďuricova ideálna prihrávka sa k nemu nedostala.

MŠK Žilina - AS Trenčín 4:0 (3:0)

Góly: 10. a 12. Lietava, 25. a 60. Breška

Žlté karty: 75. Štrba - 56. Marček

Domáci: Kuciak - Belák, Vomáčka, Vidič, Leitner - Jež, Štrba, Vladavič (74. Adauto) - Breška, Lietava (60. Štyvar), Devátý (65. M. Ďurica)

Hostia: Volešák - Addai, Kleščík, Kasálek, Jakúbek - Baéz (79. Čögley), Marček, Chanti - Depetris (65. Križko), Hlohovský (75. Šebek), Sluijter

Rozhodovali: Trutz - Palušák, E. Weiss

Divákov: 2758

Pavel Vrba (tréner Žiliny): "Ukázali sme rozdiel medzi prvým a posledným mužstvom v tabuľke. Rozhodnuté bolo už v 25. minúte za stavu 3:0. Súper našu bránku vážnejšie neohrozil. Mohli sme dať aj viac gólov. Som rád, že sme zápas dohrali bez zranení. Odteraz sa už naplno sústredíme na stretnutie s Petržalkou."

Martin Stano (tréner Trenčína): "Bol to obraz reálneho postavenia mužstiev v tabuľke. O všetkom podstatnom sa rozhodlo v prvom polčase. Náš cieľ udržať čo najdlhšie bezgólový stav nám nevyšiel."

Autor: SITA
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa