Aktuality - archiv 4.10.2012

Prijali sme pozvánku Ajaxu

V utorok odohráme priateľský zápas s Ajaxom Amsterdam

Zverenci trénera Adriána Guľu odohrajú počas reprezentačnej prestávky priateľský zápas proti Ajaxu Amsterdam. S rovnakým súperom sme sa už stretli na minuloročnom turnaji Copa Amstedam (0:3), no vtedy to bolo len proti juniorke holandského účastníka Ligy majstrov.

Šestnásťčlenný káder bez reprezentantov z „dvadsaťjednotky“ a „devätnástky“, ale aj s Františkom Kubíkom a Fanendom Adim, odletí do Amsterdamu v pondelok večer z Budapešti. Stretnutie sa odohrá o deň neskôr o 11.00 h pravdepodobne v mládežníckom komplexe „De Toekomst“. Návrat mužstva je naplánovaný na stredu.

„Už dlhodobejšie sa snažíme o vzájomnú spoluprácu. Tento zápas by nás mal ešte viac spojiť. Prijali sme ich pozvanie a podľa najnovších správ z tábora Ajaxu by mali hrať všetci hráči okrem tých čo si plnia reprezentačné povinnosti,“ povedal generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

V Ajaxe mali možnosť vidieť už niekoľko našich hráčov. Krátky tréningový pobyt tam absolvovali v minulosti Fanendo Adi, Jorge Salinas, ale zaujali najmä mladíci Róbert Mazáň a Stanislav Lobotka. V Trenčíne sa niekoľkokrát ukázali skauti tridsaťjedennásobného majstra Holandska a podali pozitívne referencie. „Bude to veľká škola pre našich mladých chlapcov. Tešíme sa, že si zmeriame sily so súperom takého rangu a posnažíme sa spraviť dobré meno trenčianskemu i slovenskému futbalu,“ dodal Rybníček.

Na utorňajší súboj sa teší aj šéf realizačného tímu AS. V prvom rade však myslí na sobotňajší súboj proti Nitre. „Som šťastný, že ako tréner corgoňligového klubu môžem absolvovať takýto zápas. Môžeme si vyskúšať ako zvládneme kombináciu stretnutí sobota - utorok spojenú s cestovaním. Taktiež to, ako sa dokážeme pripraviť na súboj proti Nitre a nemyslieť na to, čo je za kopcom,“ povedal Guľa.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa