Zápasy - archiv 15.9.2012

Po celozápasovom obliehaní víťazný zvrat v závere

AS Trenčín - Spartak Myjava 3:2 (1:1)

Zverenci trénera Adriána Guľu potiahli sériu bez prehry na štyri zápasy v rade, keď doma zdolali Spartak Myjava 3:2 (1:1). O víťazstve AS sa rozhodlo v záverečnej desaťminútovke po góloch Davida Depetrisa a striedajúceho Tomáša Maleca.

Už v 3. min natiahol Šullu strelou z hranice šestnástky Depetris. Hosťujúci brankár sa však nenechal prekvapiť. Aj ďalšiu šancu mal Depetris, ale hlavou mieril iba do rúk pozorného Šullu. Po úvodnom tlaku, ktorý hostia ustáli, sme síce naďalej držali loptu na svojich kopačkách, ale ďalšie šance chvíľu neprichádzali. Spartak sa totiž zameral iba na pozorné bránenie vlastného pokutového územia, kde stálo často až deväť hráčov. V 25. min prenikol do šestnástky Lobotka, no jeho prihrávka iba preletela pomedzi nabiehajúcich spoluhráčov. Následne mohol otvoriť skóre Depetris, avšak Šulla sa opäť vyznamenal. Už o dve minúty sa však nestačil na ďalšiu strelu Depetrisa. Celá akcia začala u Baéza, ktorý si vymenil loptu s Holúbekom, aby ju v ideálnej pozícii v strede šestnástky pristavil svojmu krajanovi, ktorý nemal problém skórovať. V 36. min sa po rohu dostal k hlavičke Siva, ale lopta skončila nad bránou. Na opačnej strane mieril hlavou tesne mimo Kleščík. Do šatní sa však odchádzalo za nerozhodného stavu. Na rohový kop si najvyššie naskočil opäť Siva a vyrovnal.

Druhý polčas sme začali rovnako tlakom a v 50. min sa zastreľoval Depetris, no loptu zblízka do brány nepretlačil. Gól nedal ani o pár momentov neskôr po kĺzačke Baéz. V 64. min Depetris sklepol Holúbkov center pred bránu, ale z druhej vlny nikto nenabiehal. O pár minút neskôr nedočiahol na center na päťke Mazan a prišiel trest. Myjava využila ojedinelý útok a Kukoľ poslal svoj tím do vedenia. Desať minút pred koncom zápasu sa na pravej strane uvoľnil Štefánik, v šestnástke našiel Depetrisa, ale ten mieril nad bránu. O chvíľu neskôr už dotlačil do siete loptu po hlavičke Maleca - 2:2. Spoza šestnástky to vyskúšal Holúbek, ale Šulla sa vyznamenal. V záverečných momentoch zápasu pri rastúcom tlaku trafil Častulín v šestnástke Kleščíka. Rozhodca nariadil pokutový kop. Depetrisovu strelu Šulla síce vytlačil na brvno, ale Malec dorazil loptu do siete a rozhodol - 3:2.

AS Trenčín - Spartak Myjava 3:2 (1:1)

Góly: 27. a 81. Depetris, 90. Malec - 45. Siva, 70. Kukoľ

Žlté karty: 78. Ramón - 6. Majerník, 32. Marček, 35. Harsányi, 69. Šulla, 90. Ďuriš

Domáci: Volešák - Čögley (65. Mazan), Ramón, Kleščík, Mazáň (81. Malec) - Baéz - Mondek, Lobotka (76. Štefánik), Díaz, Holúbek - Depetris

Hostia: Šulla - Siva, Častulín, Černáček, Mrva - Marček, Majerník (46. Ďuriš) - Sládek, Kuračka (71. Dian), Kukoľ - Harsányi (58. Kosík)

Rozhodovali: Fajčík - Chládek, Slyško

Divákov: 3168

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Bol to vynikajúci zápas, v ktorom sme z našej strany predviedli výborný výkon. Stretnutiu nechýbala rýchlosť, dravosť, technika i pekné góly. Súpera sme doslova žmýkali, ibaže jeho brankár podal dobrý výkon a museli sme nezlomne bojovať až do konca, aby sme to dokázali zlomiť. Musím pochváliť mužstvo za víťaznú mentalitu a prejavený charakter, ktorým dokázalo otočiť zápas."

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Trenčín bol jednoznačne lepší po viacerých stránkach a svojou kvalitnou hrou nás prinútil predovšetkým brániť. "Murovať" nebol náš pôvodný zámer, chceli sme hrať predovšetkým pekný futbal. Mrzí ma však, že zápas dopadol takýmto spôsobom, pretože skvelé kombinačne hrajúci Trenčín nepotrebuje pomoc rozhodcov. Tento arbiter je veľmi slabý, pri jedenástke v záverečnej minúte povedal nášmu hráčovi, že on faul nevidel, ale bol... Nebyť niekoľkých sporných situácií, mohli sme z tohto stretnutia vyťažiť viac."

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa