Aktuality - archiv 26.8.2012

Presvedčený o tom, že neprehrajú

Peter Čögley: „Boli sme hladní po vyrovnaní. Nemohli sme sa však bezhlavo vrhnúť dopredu, museli sme trpezlivo čakať na svoju príležitosť“

„Nemôžem sa zbaviť pocitu, že sme stratili dva body,“ boli prvé pozápasové slová, ktoré povedal Peter Čögley. Mierne sklamanie sa snažil zmyť v osviežujúcej sprche. Nepomohlo.

Sobotný zápas priniesol všetko, čo správy futbal mať má. Divokú zápletku s gólovým vyvrcholením, drámu do konca a chvíľami kartový mariáš. Tím Adriána Guľu však ukázal, že nezlomná vôľa ho zdobí naďalej.

Na góly sa čakalo do záveru prvého dejstva. Po presnom zásahu Davida Depetrisa zahrmelo v priebehu pár sekúnd aj na opačnej strane. Faul v pokutovom území Stanislava Lobotku bol odmenený jedenástkou a červenou kartou. „Dôležité bolo, že sme nespanikárili. Práve naopak, boli sme úplne pokojní. Podobné situácie nacvičujeme aj na tréningoch. Jedna skupina hrá v podčíslení so snahou herne dominovať. Myslím si, že sa nám to darilo,“ povedal Čögley.

Po zmene strán sme na súpera vybehli nebojácne. Väčšina tímov z Corgoň ligy by sa zavrela na vlastnej polovici ihriska, my sme však chceli hrať otvorenú partiu naďalej. „Nikdy sme vyslovene nebránili. To nie je náš štýl. Aj v minulosti, keď sme hrali na ihriskách súperov a bolo nás aj o jedného menej, tak sme sa nezavreli do vlastnej šestnástky,“ pokračoval dvadsaťštyriročný obranca.

Naše gólové šance zostali nevyužité a prvá vážnejšia strela po zmene strán skončila v sieti Miloša Volešáka. „Boli sme hladní po vyrovnaní. Nemohli sme sa však bezhlavo vrhnúť dopredu, museli sme trpezlivo čakať na svoju príležitosť. Aj keď sme prehrávali, bol som presvedčený o tom, že bez bodu neodídeme. Napokon sme mohli aj zvíťaziť,“ povedal odchovanec Trenčianskej Turnej.

Peter Čögley do zápasu nastúpil na začiatku druhého polčasu, keď vystriedal Samuela Štefánika. Napokon sa stal jedným z hrdinov zápasu. Pred týždňom prihral Davidovi Depetrisovi na gól v Trnave, teraz osem minút pred koncom „vyrobil“ pokutový kop. „Jednoznačne som si šiel po faul. Nebol som si istý, či to bolo vonku alebo vnútri pokutového územia, ale bol tam kontakt. Som rád, že som mohol mužstvu pomôcť. Prehra by bola pre nás príliš krutá,“ zakončila rozhovor dlhoročná opora AS Trenčín.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa