Aktuality - archiv 14.7.2012

Viera v schopnosti tímu dôležitejšia ako góly

David Depetris: "Dôležitejšie ako moje góly je to, že sme dokázali presvedčiť samých seba"

Zápas s Nitrou patril jemu. David Depetris sfúkol súpera štyrmi gólmi v rozpätí tridsaťjeden minút a každý z nich si veľmi užíval.

„Pred zápasom mi jeden blízky človek povedal, aby som strelil hetrik. Bol by som spokojný, aj keby som strelil iba jediný a pomohlo to mužstvu. Že budem až takto úspešný som nečakal,“ povedal na úvod argentínsky zakončovateľ a pokračoval: „Nie je to iba o mne. Pod góly sa podpísalo celé mužstvo. Byť strelecky úspešný môžem byť iba vtedy, keď ťažím z tvrdej práce spoluhráčov.“

Na to, kedy dal naposledy štyri góly, si nepamätá. Explózia presných zásahov v jednom zápase však Davida Depetrisa veľmi teší. „Stalo sa mi azda to najlepšie, čo len mohlo. Takýto úspech mi vlieva energiu do ďalšej práce. Stále na sebe tvrdo pracujem. Nič výrazné som oproti minulosti nezmenil,“ pokračoval Depetris.

Za azda najväčšie pozitívum vysokého víťazstva nad tímom spod Zobora možno považovať, že mužstvo si napriek viacerým odchodom kľúčových hráčov udržalo svoju tvár. Dlhým držaním lopty protihráčov najmä v druhom polčase oberalo o množstvo fyzických síl. „Na zápas sme sa dokázali veľmi dobre pripraviť. Celé to začínalo už prípravou. Síce naše výsledky neboli oslnivé, ale dôležitý bol spôsob hry, akým sme sa v nej prezentovali. To dobré sme si odniesli aj do prvého zápasu v súťažnej sezóne. Dôležitejšie ako moje góly je to, že sme dokázali presvedčiť samých seba, že na to máme,“ pridal rodák zo San Jorge.

Hroššovi želá skoré uzdravenie

V 37. min mu do šestnástky poslal prihrávku Jakub Holúbek. David Depetris sa dostal do súboja s brankárom Nitry Lukášom Hroššom a víťazne z neho vyšiel náš útočník. V čase, keď sa radoval z gólu, gólman súpera mal už v tvári bolestnú grimasu a privolával k sebe lekára. Dôvodom bola nepríjemná zlomenina ľavej nohy, pre ktorú museli nitrianskeho odchovanca ešte v ten deň operovať. „Nešťastne som ho trafil kolenom. Je mi to veľmi ľúto, nebol v tom žiadny úmysel. Lukášovi (Hroššovi) prajem skoré uzdravenie,“ spomínal na nepríjemnú situáciu z prvého polčasu Depetris.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa