Aktuality - archiv 11.2.2009

Na záver sústredenia prehra so Sokolovom

FK Baník Sokolov – AS Trenčín 3:2 (1:2)

Baník Sokolov bol v rámci sústredenia v Nymburku posledným súperom Trenčína. V náročnom počasí skúšal tréner Ivan Galád nový taktický variant. Najmä v prvom polčase bol herný prejav AS sympatický a pre súpera nebezpečný. Po zmene strán, a viacerých striedaniach, sa kompaktnosť Trenčanov mierne vytratila. Napriek tomu si vypracovali niekoľko sľubných príležitostí. Lacnými gólmi v závere duelu ale dobre rozbehnutý zápas stratili. Poslednými súpermi AS v príprave budú Žiar nad Hronom (17.2.2009) a FC Nitra (21.2.2009). O mieste a čase stretnutí sa rozhodne v najbližších dňoch.

FK Baník Sokolov – AS Trenčín 3:2 (1:2)

góly: 37. Jirouš (11m), 85. Vaněček, 90. Salák – 17. Peciar, Godál

Sokolov : Zacharda - Šmerda (60. Kaplan, 85. Čada), Kura (46. Hrabáč), Knakal (46. Jandík), Hanzlík (60. Čupr) - Habai (60. Podrazký), Vůjtěch, Čada (60. Pilař), Vaněček - Jirouš, Duchnič (60. Salák)

Trenčín: Volešák – Kleščík, Križko, Ševela, Peciar (76. Pagkalis) – Bubenko (56. Hlohovský), Godál (46. Calgaro), Gergel (46. Ereros), Knapp (63. Báez), Čirik – Kubík (51. Čögley)

Trenčania sa obuli do súpera hneď v úvode. Po zranení prejavil veľký hlad po futbale Gergel. V 4.minúte nebezpečne vystrelil, o 10 minúte neskôr vysunul Kubíka, ale ani jedna príležitosť gól nepriniesla. Do tretice Gergel. V 16. minúte vybojoval loptu Kleščík, prihral ju Gergelovi, strela ale opäť cieľ minula. Už o pár sekúnd neskôr rozohral Knapp rohový kop. V skrumáži pred Zachardom sa najlepšie zorientoval Tomáš Peciar. Mazáckym spôsobom si na päťke zasekol loptu a pravačkou pohodlne vsietil prvý gól stretnutia. O necelých 10 minút neskôr vyhrával slovenský tím už o dva góly. V akcii AS mal prsty opäť Gergel. V koncovke sa nemýlil dobre hrajúci Boris Godál. Útočná chuť neopustila Trenčanov ani po tomto zásahu. Bubenko naservíroval loptu Kubíkovi, jeho strelu Sokolovčania zrazili na roh. V tíme súpera patril medzi najaktívnejších hráčov Vaněček. V 37. minúte odvážne vnikol do 16-tky, kde ho sfauloval Križko. Nariadený pokutový kop premenil Jirouš.

Aj po zmene strán začali aktívnejšie hráči AS. Po kombinácii sa dostal do dobrej príležitosti Bubenko, mieril však tesne vedľa. Baník reagoval centrom Podrazkého. V neprehľadnej situácii sa lopta kotúľala tesne pri Volešákovej bránkovej čiare, Kleščík odkopom nebezpečenstvo zažehnal. Prakticky z protitútoku sa dostal do koncovky Hlohovský. Z ostrého uhla trafil tesne vedľa. Po Čögleyovej prihrávke sa dostal k strele aj Báez. Jeho pokus obrancovia Sokolova zblokovali. V 85. minúte rozohral Podrazký roh, po ktorom Vaněček vyrovnal na 2:2. Záver zápasu Trenčanom absolútne nevyšiel. Po vyrovnaní museli vypiť kalich horkosti do dna. Najskôr Križko vystihol rozohrávku súpera. Vyviezol loptu a prihral Ererosovi. Argentínčan sa v 16-tke kľučkou uvoľnil, ale zakončil nedôrazne. Nakoniec v posledných sekundách zápasu rozhodol o výhre českého účastníka druhej najvyššej súťaže Salák.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa