Aktuality - archiv 31.1.2008

Ajax Amsterdam - AS Trenčín 3:1

Holandský denník - 13. časť

Futbalisti AS Trenčín majú za sebou prvý z dvoch zápasov naplánovaných počas holandského sústredenia. Vo svetoznámom mládežníckom centre de Toekomst podľahli rezervnému tímu Ajaxu Amsterdam 1:3.

Ajax Amsterdam – AS Trenčín 3:1 (1:1)

Góly: Manucharyan, Sarpong, Hasselbaink – Addai

Zostava AS: D. Rožník – Jakúbek, Cs. Horváth, Addai, Ree – Báez (Kasálek), Sluijter – Gergel, Šebek (Hlohovský, Čögley), Chanzi (M. Zubo) – Depetris

Dlho očakávaný zápas znehodnotil prudký nárazový vietor. S loptou si robil doslova čo sa mu zachcelo. Jeho sila s pribúdajúcimi minútami rástla. Prírodný živel sa nepohrával iba s loptou. Na neďalekom letisku dokonca nemohli pristávať menšie lietadlá. „Nikdy som nič podobné nezažil a už ani nechcem,“ neskrýval po stretnutí trpkosť brankár Dalibor Rožník. V druhom polčase fúkal na jeho bránu doslova uragán. Pri výkopoch nešťastného gólmana sa lopta síce dostávala na úroveň stredového kruhu, ale kým dopadla na zem, vrátila sa o niekoľko metrov späť. Nevypočítateľnosť letu lopty bola zjavná najmä pri treťom góle Holanďanov. Strela z úctyhodnej vzdialenosti plávala vzduchom doprava – doľava. Mladý brankár vyrazil vyslaný „pershing“ iba pred seba. Smola. Stál tam totiž Marvin Hasselbaink, ktorý pohodlne prekonal nešťastného Rožníka. Strelec so známym futbalovým menom je vzdialeným príbuzným bývalého reprezentanta Oranjes a hráča Leedsu, Atletica Madrid, Chelsea či FC Midlesbrough. Jimmy Floyd Hasselbaink pôsobí v súčasnosti v drese Cardiffu.

„Nebuďte nešťastní. Bol to len prípravný zápas. Najmä v prvom polčase v ňom bolo veľa pozitívnych prvkov,“ snažil sa vliať lepšiu náladu do skormútených hláv hráčov majiteľ klubu Tschen La Ling. V prvom dejstve fungovala najmä spolupráca spoluhráčov ešte z majstrovských dorasteneckých čias. Po dlhých autoch Gergela sa dostal trikrát do vyloženej príležitosti Šebek. Jeho šance ale ostali nevyužité. Trenčania hrali atraktívnym štýlom. Súpera napádali vysoko na jeho polovici. Vďaka vytvorenému tlaku sa neraz zmocňovali lopty už v blízkosti šestnástky Ajaxu. Režisérsku taktovku držal pevnými rukami Sluijter. V AS si na jeho dirigentské schopnosti pomaly zvykajú. Po jeho rohovom kope zaznamenal Trenčín svoj jediný gól. Dobre mierenou hlavičkou nasmeroval loptu do siete nový muž v slovenskom tíme Prince Addai. Stredný obranca s ghanskými koreňmi má za sebou zápasy za Feyenoord Rotterdam aj FC Dordrecht.

Stretnutie s amsterdamským rivalom ukázalo Slovákom, akým smerom sa uberá súčasný moderný futbal. Hoci išlo iba o prípravu, na ihrisku sa neraz iskrilo. Hralo sa na hranici pravidiel. Sebavedomí Holanďania sa do našich púšťali neraz aj počas prerušenia hry. Sácanie, prísne výrazy v očiach, najrôznejšie pokriky, urážky. Aj týmito spôsobmi sa hráči Ajaxu snažili dekoncentrovať a zastrašiť výber AS. Domáci to skúšali na Šebeka. Dvadsaťročný útočník im ale nič nedaroval. Neraz mohutnejším protivníkom sa postavil smelo tvárou v tvár: „Mňa tu pod krkom nikto držať nebude,“ neskrýval hnev po zápase.

Napriek nepriaznivému skóre to bola pre futbalistov AS veľmi poučná konfrontácia. Zápas proti technickému a agresívnemu súperovi otestoval nielen ich fyzickú ale aj mentálnu silu. Tieto predpoklady budú na jar Trenčania potrebovať ako soľ.

Autor: MS
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa