Zápasy - archiv 31.5.2012

Devätnástka v Ruurlo na piatom mieste

Tím Jána Blaháča si vybojoval účasť na turnaji v Holandsku aj pre budúci ročník

Tím AS Trenčín do 19 rokov obsadil na turnaji Karel Stegeman Toernooi v holandskom Ruurlo v konkurencii dvanástich tímov z desiatich krajín piatu priečku. V porovnaní s minulým rokom si o jednu priečku pohoršil. Tomáš Malec sa zásluhou štyroch gólov zaradil medzi najlepších strelcov turnaja.

V úvodnom zápase základnej skupiny sme zásluhou gólu Gabriela Bezáka zdolali Sandefjord (1:0). „Proti dobre organizovaným Nórom sme odohrali veľmi dobré stretnutie. Gól sme dali tri minúty pred koncom zápasu, keď Bezák spoza pokutového územia preloboval brankára,“ zhodnotil tréner Ján Blaháč.

V nasledujúcom stretnutí sme narazili na srbským Rad Belehrad a prišla aj jediná prehra na turnaji (0:2). Stretnutie sa nám nevydarilo nielen výsledkovo, ale aj herne. „Dôrazní Srbi nám robili veľké problémy. Napriek tomu sme si v prvom polčase vypracovali dve dobré príležitosti. V druhom polčase nás súper vycvičil v súbojoch jeden na jedného,“ vrátil sa k zápasu tréner staršieho dorastu.

Druhý turnajový deň sme odštartovali vysokým víťazstvom na domácim Ruurlom (4:0). O góly sa podelili Lukáš Kyselica, Damián Bariš, Ivan Diaz a Tomáš Malec. V nasledujúcom súboji sme narazili na neskoršieho víťaza Cercle Bruggy a po góle Tomáša Maleca sme uhrali remízu (1:1). „Odohrali sme najlepší prvý polčas na turnaji. Ujali sme sa vedenia a mali sme hru pod kontrolou. Po spornom faule a následnej štandardnej situácii súper v druhom polčase vyrovnal. Škoda, víťazstvo nám mohlo zabezpečiť účasť v semifinále. Smutná bola najmä zákerná hra súpera a slabý rozhodca. Nepríjemné zranenia si odniesli Opatovský, Jurica, Šiko a Bednárik,“ komentoval Blaháč.

V záverečnom zápase v skupine sme potrebovali zdolať Djurgaarden, čo by nás posunulo do elitnej štvorky. Ivan Diaz nás síce poslal do vedenia, ale rovnako ako v predchádzajúcom zápase, súper v druhej polovici vyrovnal. „Hráči išli na doraz a je len škoda, že sme v prvom polčase nepridali k Diazovmu gólu ďalší. Hneď v úvode druhého polčasu spravil nepochopiteľnú chybu brankár Bačík, keď zbytočne vybehol. Na hranici pokutového územia potom fauloval švédskeho hráča a nasledovala penalta.“ Na strane AS chýbalo aj trochu šťastia. Belehrad svoj posledný zápas remizoval a pri rovnosti bodov rozhodol v náš neprospech vzájomný zápas.

Počas záverečného dňa turnaja sme sa zaradili do skupiny bojujúcej o piate miesto, ktoré sa nám napokon podarilo uchmatnúť. Najskôr sme zdolali De Graafschap (3:2) po dvoch góloch Adama Moronga a jednom Daniela Bednárika. V záverečnom súboji sme si poradili s dánskym HB Koge (4:0). Dvakrát trafili Gabriel Bezák a Tomáš Malec. „Stretnutie sme si užívali a súperovi z Dánska sme prakticky nič nedovolili. Zásluhou víťazstva sme potvrdili účasť aj na ďalšom ročníku tohto turnaja,“ dodal na záver tréner Blaháč.

Základná skupina:
AS Trenčín - Sandefjord 1:0 (0:0)
Gól: Bezák

AS: Bačík - Svatík, Bednárik, Ranko (Kyselica), Skovajsa - Ďuriška - Morong, Diaz, Bezák (Bariš), Červený (Šiko) - Malec

AS Trenčín - Rad Belehrad 0:2 (0:0)

AS: Bačík - Chrenko, Bednárik, Skovajsa, Šiko (Svatík) - Ďuriška - Opatovský (Červený), Kyselica (Bezák), Diaz (Ranko), Jurica (Morong) - Malec

AS Trenčín - Ruurlo 4:0 (3:0)
Góly: Kyselica, Bariš, Diaz, Malec

AS: Bohunský - Chrenko, Ďuriška, Ranko, Jurica - Bariš - Morong (Šiko), Diaz (Opatovský), Kyselica, Červený - Bezák (Malec)

AS Trenčín - Cercle Brugge 1:1 (1:0)
Gól: Malec

AS: Bohunský - Ranko, Bednárik, Ďuriška, Skovajsa - Opatovský (Kyselica) - Šiko - Diaz, Bezák, Jurica (Morong) - Malec

AS Trenčín - Djurgaarden 1:1 (1:0)
Gól: Diaz

AS: Bačík - Chrenko, Bednárik, Ďuriška, Skovajsa - Bariš - Morong (Jurica), Diaz, Kyselica (Bezák), Svatík - Malec

Skupina o 5.-8. miesto:
AS Trenčín - De Graafschap 3:2 (2:1)
Góly: Morong 2, Bednárik

AS: Bačík - Chrenko, Ranko, Bednárik, Skovajsa - Opatovský (Bariš) - Morong, Kyselica, Bezák, Červený (Jurica) - Malec

Zápas o 5. miesto:
AS Trenčín - HB Koge 4:0 (2:0)
Góly: Bezák 2, Malec 2

AS: Bohunský - Svatík, Ďuriška (Bednárik), Ranko, Skovajsa - Bariš (Kyselica) - Morong (Opatovský), Jurica, Bezák, Červený - Malec

 

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa