Aktuality - archiv 24.1.2008

Modelovaný zápas sledovali aj miestni odborníci

Holandský denník - 4. časť

Poludňajší tréning druhého dňa sústredenia sa niesol v znamení modelového zápasu. Špecifický duel, rozdelený na dve fázy, sledovala aj skupinka miestnych futbalových odborníkov a trénerov z okolitých mládežníckych a amatérskych mužstiev.

„Hrali sme na celé ihrisko, klasicky – dve jedenástky proti sebe. Počas zápasu sme chceli vidieť nových chlapcov v hernom zaťažení,“ uviedol jeden z trénerov AS Martin Stano. Holanďania Vialli Serbony a Ché Jenner sa predstavili ako fyzicky a atleticky vyspelí futbalisti. „Ich technická vybavenosť indikuje, že sú pravdepodobne produktmi akadémie Tona Jennera. Počas zápasu sa ale mierne hľadali. Bolo vidno, že s našími chlapcami hrali prvýkrát. Vzájomná spolupráca nových hráčov s ostatnými trošku viazla. Verím, že ďalšími kontaktmi sa skupina zohrá a že aj spoločná výkonnosť porastie,“ pokračoval v tréningovom hodnotení Stano.

V prvej fáze zápasu hrali Slováci proti „zvyšku“ sveta. „Tím legionárov sme doplnili o Csabu Horvátha a Petra Čögleya – reprezentujúcich Maďarsko, hral tam aj Čech Kasálek a kedže v mužstve stále jeden hráč chýbal, zaradili sme doň aj Lukáša Gálika. Chlapci potom vtipkovali, že „Galo“ má mamu z Východu a že Slovensko sa končí už pri Žiline,“ usmieval sa tridsaťročný tréner.

V druhej fáze stretnutia nastúpil najsilnejší výber, proti ostatným hráčom. „V porovnaní so zostavami počas jesennej súťaže sme do silnejšieho tímu zaradili Sluijtera, Depetrisa, Báeza, Reeho, Šebeka a Dalibora Rožníka,“ čítal zo zápisu modelového stretnutia Stano. S výsledkom ani ďalšími štatistickými údajmi si ale úplne istý nebol. „Konečné skóre? Ani neviem, asi 2:0. Ale to nebolo vôbec dôležité. Cieľom súčasných tréningov je zakomponovanie moderných futbalových prvkov do nášho prejavu. Hráčov nabádame, aby hrali na čo najnižší počet dotykov. V defenzívnej činnosti nacvičujeme aktívny presing. Vytvárame tlak na súpera, čo by nám malo pomôcť dostať s k lopte,“ vysvetlil poslanie tréningov Martin Stano.

Autor: MS
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa