Aktuality - archiv 8.9.2011

Peltier bojuje o účasť v Brazílii

Lester Peltier má za sebou premiéru v kvalifikácii na majstrovstvá sveta

Okrem Petra Mazana a Samuela Štefánika, ktorí cestovali s reprezentáciou do 21 rokov do Kazachstanu, chýbal počas asociačného termínu trénerovi Adriánovi Guľovi aj krídelník Lester Peltier. Reprezentant Trinidadu a Tobaga si odkrútil reprezentačnú premiéru v kvalifikácii o postup na svetový šampionát v Brazílii.

„Doteraz som mal na svojom konte iba nejaké prípravné zápasy a stretnutia v drese mládežníckych reprezentácií. Toto bolo niečo celkom iné,“ povedal po návrate Peltier, ktorý v oboch zápasoch kvalifikácie na MS 2014 nastúpil ako striedajúci hráč. Trinidad a Tobago najskôr zdolalo Bermudy (1:0, Peltier nastúpil v 53. min) a následne aj Barbados (2:0, Peltier nastúpil v 75. min). Spoločne s Guyanou sa so šiestimi bodmi usadil na priebežnej prvej priečke.

„Do kvalifikácie sme vstúpili s jediným cieľom a tým je postup do ďalšieho kola. Sme v pozícii favorita. Som presvedčený, že to potvrdíme aj na ihrisku,“ komentoval dvadsaťdvaročný rodák z Karibiku. Priamo do záverečnej fázy kvalifikácie sú nasadené tímy USA, Mexika, Jamajky, Kostariky, Hondurasu a Kuby. Spoločne so šiestimi víťazmi aktuálnej fázy bude hrať dvanásť tímov v troch štvorčlenných skupinách o tri priame postupové miesta a jedno v play-off proti tímu z Oceánie.

Peltier: Našu šancu vidím na 80 percent

Útočník AS Trenčín je smerom k postupovým šanciam Trinidadu a Tobaga optimistom. „Dávam nám tak osemdesiat percent. Ak by sme aj nezískali priamy postup, veľká šanca je rovnako ako pred piatimi rokmi v medzikontinentálnom play-off,“ povedal Peltier. Malá ostrov v Karibiku je najmenšou krajinou, ktorá kedy štartovala na svetovom šampionáte. Trinidad a Tobago s populáciou tesne nad milión obyvateľov sa predstavil v roku 2006 v Nemecku. V základnej skupine remizoval so Švédskom (0:0) a prehral s Anglickom (0:2) a Paraguajom (0:2). Na MS sa prebojoval ako víťaz play-off proti Bahrajnu.

Peltiera čakajú tento rok možno ešte dva výjazdy

Trinidad a Tobago čakajú ešte štyri kvalifikačné zápasy v dvoch blokoch.  „Verím, že v októbrovom a novembrovom termíne príde pozvánka aj na moje meno. Reprezentačný tréner Otto Pfister má k dispozícii dvadsaťpäťhráčov, s ktorými chce pracovať a som medzi nimi aj ja,“ dodal na záver Peltier.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa