Aktuality - archiv 14.4.2011

Môžeme prehrať bitku, ale konečný úspech musí byť náš

Technický riaditeľ AS Trenčín Leo van Veen po roku a pol pod Čákovým hradom

Už takmer jeden a pol roka pôsobí v pozícii technického riaditeľa AS Trenčín Holanďan Leo van Veen. Väčšinu hráčskej kariéry zasvätil Utrechtu. Obliekol však aj dres Ajaxu Amsterdam, s ktorým získal v sezóne 1982/1983 majstrovský titul a Holandský pohár. V 555 ligových zápasoch strelil 174 gólov. To je stručná vizitka šesťdesiatštyriročného odborníka. Pod Čákov hrad prišiel s úlohou zmeniť futbalové myslenie a športovú filozofiu klubu.

Ako je po necelých osemnástich mesiacoch spokojný? „Vedel som, že klub má budúcnosť. Videl som veľa talentovaných hráčov, čo bolo najdôležitejšie. Bolo však potrebné zmeniť prístup celého mužstva k zápasom. Na jeseň 2009 sme v sedemnástich súbojoch deväťkrát remizovali. Mentalita bola nastavená tak, aby tím neprehral. Chýbala však túžba po víťazstve. V tomto smere sme urobili veľký progres. Každý zápas chceme vyhrať. Hráme kombinačne a útočnejšie. Dávame góly v záverečných minútach, čo len potvrdzuje, že remíza nás neuspokojí,“ povedal Van Veen.

Svoje tvrdenie podložil jednoduchou matematikou. „Ak z piatich zápasov jeden vyhráte, tri remizujete a jeden prehráte, máte na svojom konte šesť bodov. Rovnako ako pri dvoch víťazstvách a troch prehrách. Ak pridáte tretie víťazstvo, hneď je z toho deväť bodov. Navyše fanúšikovia sú určite spokojnejší. Vždy treba hrať s cieľom získať plný počet bodov. Môžeme prehrať bitku, ale konečný úspech musí byť náš,“ komentoval futbalista, ktorý svoju kariéru zakončil v Los Angeles po boku najlepšieho holandského futbalistu všetkých čias Johana Cruijffa.

Van Veen nie je spokojný iba s napredovaním herného prejavu mužstva, ale aj s posunom jednotlivcov. „Takmer každý hráč zaznamenal progres. Jeden väčší, druhý menší, ale posúvajú sa vpred. Ako mužstvo sme silnejší. Teší ma aj vývoj nášho mladého, talentovaného trénera, ktorý je hladný po úspechu,“ povedal niekdajší asistent Co Andriaanseho na lavičke Ajaxu, ale jedným dychom doplnil: „Stále sme len na začiatku cesty. Musíme rásť. Nie je čas na spokojnosť. Navyše, náš klub nie je iba o prvom tíme. Teraz nás čakajú dôležité  kroky v mládežníckych kategóriách. Dôležitá v tomto smere je akadémia v Trenčianskych Stankovciach,“ povedal Van Veen a k svojej budúcnosti v AS so smiechom dodal: „Dohodnutý som na spolupráci do konca sezóny. Podľa situácie sa rozhodneme ako ďalej. Už mám svoj vek a manželka by bola rada, keby som konečne sedel doma.“

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa