Zápasy - archiv 23.3.2011

Skvelé druhé miesto U10 v spoločnosti českej spičky

Prípravky U7 a U10 majú za sebou niekoľko úspešných turnajov

Mládežnícke výbere AS Trenčín sa počas uplynulých dní predviedli vo vynikajúcom svetle na turnajoch v Česku a Senici. Chlapci do desať rokov skončili na druhej priečke na e.on Junior Cup 2011 v Třeboni. Zahanbiť sa nenechala ani prípravka U7, ktorá triumfovala v Zubří i Senici.

Turnaj desaťročných futbalistov v Třeboni je považovaný za  najväčší a najvýznamnejší halový turnaj v rámci Slovenska a Českej republiky v tejto vekovej kategórii. „Chalani sa počas dvojdňového zápolenia prezentovali vynikajúcimi výkonmi. Suverénnym spôsobom sme vyhrali základnú skupinu v spoločnosti SK Kladno, Slavie Praha, Ústí nad Labem, FK Teplice a Hradca Králové. Slabšiu chvíľu sme si vybrali len v súboji s Baníkom Ostrava,“ povedal tréner Marek Marčok.

Trenčanov trochu mátal minulý ročník, keď bez prehry vyhrali základnú skupinu, no napokon skončili už vo štvrťfinále. História sa však neopakovala. Mladí futbalisti AS si postup do semifinále vybojovali cez Mladú Boleslav. Nebolo to však hladké. Rozhodla až desiata séria pokutových kopov. Tím podržal brankár Andrej Kišaca, ktorý sa stal najlepším brankárom celého turnaja. „Postup do semifinále bol veľkým zadosťučinením pre všetkých zúčastnených. Chalani si to zaslúžili za svoje výkony a rodičia za fantastické povzbudzovanie,“ komentoval tréner Marčok.

Semifinále proti Ústí mad Labem bolo jednoznačne v réžii Trenčanov. Vo finále potom narazili na Kladno, ktoré si v druhom semifinále poradilo so Žilinou. „Obe družstvá predviedli vynikajúci výkon. Dlho to vyzeralo, že môžeme uspieť. Po góle Erika Šveca sme išli do vedenia. Kladno však šesť minút pred záverečným hvizdom vyrovnalo a dve minúty pred koncom zápasu dokonalo svoj obrat. Začali sme hrať vabank a pár sekúnd pred koncom súper tretím gólom potvrdil svoj triumf,“  nechal sa počuť trenčiansky kormidelník po turnaji, na ktorom štartovala takmer celá česká a slovenská špička. Chýbala len Sparta Praha a Sigma Olomouc.

„Sedmička“ vyhrala v Zubří a dominovala aj v Senici

Prvé úspechy dosahujú aj najmladší trenčianski futbalisti. Prípravka U7 získala počas uplynulých týždňov dve turnajové víťazstvá v rade. Najskôr na v Zubří uspela v konkurencii Vsetína, Valašského Meziříčí, Nového Jičína, Frýdku-Místku, Brumova, Rožnova pod Radhoštěm, Kozlovíc a následne uspeli aj v Senici, kde nechali za sebou dve družstvá domácej Senice, Slovana Bratislava, Spartak Trnava, Hodonín a Starú Turú.

„Hoci výsledky nie sú dôležité, každý úspech pozdvihne sebavedomie hráčov. Motivuje ich k ďalšej poctivej práci. Konfrontácia s inými družstvami je dôležitá, pretože žiadny tréning nenahradí zápas,“ komentoval tréner Marek Marčok.

Končené poradie e.on Junior Cup 2011 v Třeboni: 1. SK Kladno, 2. AS Trenčín, 3. MŠK Žilina, 4. Ústí na Labem, 5. Slavia Praha, 6. FK Příbram, 7. FK Mladá Boleslav, 8. Bohemians 1905, 9. Dynamo České Budejovice, 10. FK Admira Praha, 11. FK Dukla Banská Bystrica, 12. Baník Ostrava, 13. Hradec Králové, 14. FK Teplice

Výsledky AS Trenčín U10:
AS Trenčín – FK Teplice 2:1 (Pokorný 2)
AS Trenčín – Hradec Králové 3:0 (Sámel 2, Ambrož)
AS Trenčín – SK Kladno 2:1 (Ambrož, L. Zelníček)
AS Trenčín – Baník Ostrava 0:3
AS Trenčín – Ústí nad Labem 2:0 (Pokorný, Švec)
AS Trenčín – Slavia Praha 3:2 (Sámel 2, Švec)

Štvrťfinále: AS Trenčín – Mladá Boleslav 1:1, 7:6 na pok. kopy (L. Zelníček)
Semifinále: AS Trenčín – Ústí nad Labem 3:2 (L. Zelníček 2, Švec)
Finále: AS Trenčín – SK Kladno 1:3 (Švec)

Zostava AS U10: Roman Jambor, Andrej Kišac – Adam Laurinec, Šimon Masár, Jakub Fero, Lukáš Henčel, Róbert Ambrož, Lukáš Zelníček, Kristián Sámel, Erik Švec, Peter Pokorný a Filip Zelníček

Autor: mg, rm
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa