Aktuality - archiv 10.1.2011

V lete po prvý raz výročné ocenenia AS Trenčín

Kandidátmi na výročné ocenenia AS Trenčín Depetris, Horváth, Holúbek, Kleščík, Ševela a Čögley

V práve prebiehajúcom ročníku sme priniesli do života klubu niekoľko noviniek a ani počas zimnej prestávky neprestávame pracovať na nových veciach. Vďaka kapitánovi Martinovi Ševelovi sme vám už pred koncom minulého roka predstavili novú výročnú anketu AS Trenčín.

Čas skladania účtov síce príde až po skončení sezóny, ale už dnes vám predstavujeme najvážnejších kandidátov na päť ocenení za ročník 2010/2011 z pohľadu uplynulej jesene. Ocenených budeme vyberať na základe názorov členov realizačného tímu a vedenia klubu. Hlavnú cenu pre „osobnosť roka – cena fanúšikov“ však udelia tí najvernejší. Hlasovať sa bude dať prostredníctvom ankety na oficiálnej stránke klubu, ale aj mailom.

Finálna podoba odovzdania ocenení ešte nie je definitívna. Radi by sme ich však dali do rúk laureátom počas prvého tréningu pred štartom nového ročníka. Pri tejto príležitosti by sme chceli privítať aj fanúšikov a radi by sme z tejto udalosti vytvorili tradíciu.

Predstavujeme vám kandidátov na výročné ocenenia podľa astrencin.sk

Hráč roka – David Depetris

Najvážnejším kandidátom na cenu pre „hráča roka“ je argentínsky útočník David Depetris. S pätnástimi presnými zásahmi strelil viac ako tretinu našich gólov. Veľkou mierou sa pričinil o dobré naštartovanie sezóny. Boj o túto cenu však bude ešte tvrdý. Najmä v závere jesene mu začal šliapať na päty Fanendo Adi, skvele hrala stopárska dvojica Peter Kleščík – Martin Ševela a veríme, že po zdravotných problémoch sa ukáže v plnej sile aj najlepší hráč uplynulého ročníka I. ligy Jorge Salinas.

Najužitočnejší hráč roka – Vojtech Horváth

Toto ocenenie bude patriť hráčovi s najväčším prínosom pre mužstvo. Jeho výkony nemusia byť také výrazné, ale bez jeho vkladu by bol tím Adriána Guľu o nejaký ten kus slabší. V polročnej nominácii na cenu sme zvažovali dve mená. Napokon sme sa priklonili na stranu Vojtecha Horvátha. Univerzálny stredopoliar hral tam, kde ho tréner potreboval. Tretí najvyťaženejší hráč prvej polovice ročníka útočil, bránil, hral z kraja, zo stredu a k tomu pridal päť presných zásahov. Druhým v poradí bol kandidát kapitána Martina Ševelu – Aldo Báez. Oporný defenzívny štít AS však nazbieral osem žltých kariet, čo je za pol roka predsa len veľa.

Objav roka – Jakub Holúbek

Objavom roka je pre nás Jakub Holúbek. Suverenita, s akou naskočil do prvého mužstva, sa len tak nevidí. Bral na seba zodpovednosť o čom svedčí aj sedem finálnych prihrávok. Rovnaký počet mal už iba Filip Hlohovský. Ľavý záložník a niekdajší kapitán majstrovského dorastu sa predviedol v dobrom svetle aj na kraji obrany. Jar je však ešte dlhá a vyskočiť môže aj niekto z dorastencov bojujúcich o miesto v prvom tíme. Zabúdať však netreba ani na Petra Vallu alebo autora troch gólov Samuela Štefánika.

Najväčší nárast výkonnosti – Peter Kleščík

Jedným z najväčších objavov jesennej časti druhej najvyššej súťaže je dvadsaťdvaročný Peter Kleščík. Rodák z Čadce použiteľný na každom poste v defenzívnom zoskupení  nečakane povyrástol po boku skúseného Martina Ševelu. Na jeseň bol jednoznačne jedným z kľúčových hráčov mužstva. Najmä v druhej polovici mu však zdatne konkurovali Fanendo Adi a taktiež Peter Mazán.

Najmenej docenený hráč roka – Vojtech Horváth

Brat niekdajšieho kapitána AS Csabu Horvátha je vážnym uchádzačom o ďalšie ocenenie. Ide o trofej pre najmenej doceneného hráča médiami a fanúšikmi. Inak povedané, ide o cenu pre najviac podceňovaného hráča klubu vzhľadom k jeho kvalitám a užitočnosti pre tím. Horváth odohral jeseň v tieni výkonov Petra Kleščíka a dvojice strelcov. Jeho hra v jesennej derniére proti Michalovciam bola výborným zakončením vydarenej časti sezóny. Ďalším vážnym adeptom je Filip Hlohovský. Autor siedmich gólových prihrávok a tretí v produktivite klubu obetoval časť svojho ega v prospech tímu. Práve to sa veľmi cení.

Zvláštna cena – Martin Ševela

Zvláštna cena roka bude udeľovaná ako „žolík“ medzi jednotlivými trofejami. Ocenenie je bez udania akéhokoľvek prívlastku. Ide o voľnú kategóriu. Pre tento rok je pre nás najvážnejším uchádzačom kapitán tímu Martin Ševela. Jeho výkony na ihrisku, ale aj ďalšia práca pre mužstvo mimo trávnika je neoceniteľná. Ďalším vážnym konkurentom na túto cenu je tréner Adrián Guľa, ktorý postupovú partiu rozohral veľmi sľubne.

Baran roka – Peter Čögley

Cena s názvom „baran roka“ má možno trochu dehonestujúci podtón, ale poslednú kategóriu sme inak nazvať nemohli. Baran je symbolom mesta Trenčína a rovnako tak aj maskotom klubu. Baran je známy svojou tvrdohlavosťou a zaťatosťou. Kto iný by mal byť patrónom trofeje pre hráča s veľkým srdcom. Hráča, ktorý svojou nezlomnou vôľou rúca všemožné bariéry. Po jeseni je jednoznačným adeptom na toto ocenenie Peter Čögley. Svojim prístupom nielen na tréningoch, ale aj mimo ihriska ukazuje oddanosť futbalu. Je to veľký bojovník. Zabudnúť nesmieme ani na jeho štyri prihrávky.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa