Zápasy - archiv 22.10.2010

Zvládli sme aj Petržalku, Báez rozhodol

AS Trenčín - FC Petržalka 1898 2:1 (1:1)

Zverenci trénerského triumvirátu Guľa – Zimen – Hodál zdolali na domácom trávniku FC Petržalka 1898 2:1 (1:1), keď o góly sa postarali Fanendo Adi a Aldo Báez. Vďaka dôležitému víťazstvu sme si upevnili prvú priečku v súťaži. Pred druhým tímom máme aktuálne náskok jedenásť bodov.

Po úvodnom oťukávaní pohrozil ako prvý Depetris. Argentínskeho kanoniera uvoľnil Horváth, ale brankár Jenčo stačil loptu vytlačiť na roh. Rovnako skončila aj nasledujúca strela Štefánika. Už o dve minúty neskôr zahrmelo na opačnej strane. Priamy kop mierený do pokutového územia prešiel až k Švecovi a ten bez problémov skóroval – 0:1. Hostia hrozili najmä vďaka rýchlemu prechodu stredom ihriska. V 11. min takmer zaváhal Kleščík, ale súboj so Szarkom napokon ustál. Odpoveď AS na vedúci zásah súpera prišla takmer okamžite. Hlavička Hlohovského síce mierila do stredu, ale nasledujúca akcia už skončila gólom v sieti Petržalky. Center Kleščíka na zadnú žrď Hlohovský namiesto unáhlenej strely vrátil pred bránu a Adi vyrovnal – 1:1. V 21. min zastavil súperovu akciu efektným sklzom Holúbek. V polovici prvého polčasu pohrozil Johancsik, no Volešák včasným vybehnutím jeho šancu zmaril. Ešte pred odchodom do šatní sa do šancí dostal Adi. V prvom prípade preváhal správny moment na prihrávku a následne ťažkú loptu dobre netrafil.

Druhý polčas priniesol menej vzruchu, ale napriek tomu sa bolo na čo pozerať. Na úvod prišiel neúspešný pokus Depetrisa. Do ďalšieho priebehu zápasu prehovorila najmä červená karta Štefúna, ktorý si nedal pozor na ústa. Nasledujúci priamy kop Horvátha spacifikoval brankár Jenčo. V 72. min to skúšal spoza šestnástky aktívny Hlohovský, ale opäť zasiahol hosťujúci brankár. Náš tlak silnel, čoho výsledkom bola aj rozhodujúca akcia zápasu. V 73. min poslal center do pokutového územia hostí Ševela, Depetris loptu iba podvihol, ale Báez na zadnej žrdi nezaváhal. Ešte pred záverečným hvizdom to skúšal na dvakrát Adi, ale neuspel.

AS Trenčín - FC Petržalka 1898 2:1 (1:1)

Góly: 16. Adi, 73. Báez - 8. Švec

Žlté karty: 45. Szarka, 62. Augustín, 84. Schranz

Červené karty: 64. Štefún (Petržalka)

Domáci: Volešák – Čögley, Kleščík, Ševela, Holúbek (52. Godál) – Báez – V. Horváth, Štefánik (61. Mazán), Hlohovský – Depetris – Adi (89. Malec)

Hostia: Jenčo - Pončák (45. R. Jendrišek), Švec, Galbavý, Mikulič - Johancsik (83. M. Kozák), Augustín (76. Martin Luhový), Štefún, Schustrík - Schranz, Szarka

Rozhodovali: Hádek - Rendko, Špivák

Divákov: 832

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa