Aktuality - archiv 21.10.2010

S Petržalkou jediným cieľom tri body

Peter Valla: „Proti Slovanu sme podali dobrý výkon. Už ho len zopakovať“

Slovan je za nami a Petržalka predo dvermi. Dva ťažké zápasy v priebehu piatich dní má počas tohto týždňa na stole tím Adriána Guľu. V prvom prípade zostalo mužstvo iba krok od postupu medzi osem najlepších tímov v aktuálnej edícii Slovenského pohára. Počas víkendu už nechce zaváhať. „Nálada v kabíne je veľmi dobrá. Proti Slovanu sme podali dobrý výkon. Už ho len zopakovať. Bude sa totiž hrať o dôležité body a treba vyhrať,“ uvedomuje si Peter Valla.

Mužstvo by po zápase s úradujucim vicemajstrom, obhajcom pohárovej trofeje a účastníkom Európskej ligy mohlo lietať v oblakoch, no mladý obranca AS tvrdí opak. „Pohár je niečo celkom iné. Pre nás to je skôr bonus. My sa naplno sústreďujeme na ligu. Musíme nadviazať na predchádzajúce zápasy. Ideme si pre tri body.“

Prvý vzájomný zápas na ihrisku súpera sa skončil zásluhou gólu Vojtecha Horvátha tesne pred záverom zápasu trojbodovým zápisom pre naše mužstvo. Petržalka odvtedy ušla dlhý kus cesty a v desiatich zápasoch po druhý raz neprehrala. „Určite bude hrať inak. Majú za sebou veľa práce. Taktiež systém hry bude iný. Určite budú viac brániť. Na to sme však celkom zvyknutí. Treba dať rýchlo loptu od nohy a často strieľať. Taktiež si treba dať pozor na rýchle brejky,“ povedal Valla.

Ľavý pilier trenčianskej defenzívy dúfa, že v dôležitom stretnutí s aktuálne druhým tímom prvoligovej tabuľky pomôžu mužstvu aj fanúšikovia. Rovnako ako v stretnutí so Slovanom. „Dúfam, že v utorok sme ich pozvali. Keby bola podobná atmosféra, bolo by to skvelé,“ dodal na záver rodák zo Skalice.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa