Aktuality - archiv 6.10.2010

Kubíkovi sa darí, ďalší dvaja z AS v ADO

Spolupráca medzi našim klubom a aktuálne siedmym mužstvom najvyššej súťaže v krajine vicemajstrov sveta sa hosťovaním rýchleho krídelníka nekončí

Trenčiansky futbal má v Holandsku vďaka vynikajúcim výkonom Františka Kubíka a vydarenému dvojročnému pôsobeniu Csabu Horvátha v drese ADO Den Haag stále silnejšie meno. Podporilo ho aj víťazstvo na kvalitne obsadenom a sledovanom turnaji Breukelen Cup. Práve tam sa dostali do zápisníkov pozorovateľov viacerí hráči prvého mužstva a práve tam na seba upozornil dnes jeden z najlepších strelcov Eredivisie Kubík.

„Sme radi, že Kubíkovi sa tak darí. Pokiaľ pred jeho príchodom neboli v ADO presvedčení o správnosti tohto kroku, dnes zatiaľ ani náznakom neľutujú. Začína sa nám pomaly vracať poctivá trojročná práca a smerovanie, ktoré sme  nastavili v klube. S tým je spojené aj nezanedbateľné zviditeľnenie našej značky najmä v krajine vicemajstrov sveta,“ povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.


„Kubíkov úspech ukazuje výbornú športovú pripravenosť hráča, ktorú získal v rozhodujúcej miere v našom klube. Len on sám však rozhodne o ďalšom smerovaní svojej kariéry a o tom ako zužitkuje svoju veľkú šancu. Dôležitejšie ako si súčasnú výkonnosť udržať je predovšetkým  ďalšie napredovanie. Kubíkov čiastkový úspech ukazuje dobré rozhodnutie pri skautingu hráča. Dôvera v neho vložená aj počas obdobia, keď sa mu tak nedarilo, sa nám vracia.“

„V kariére hráča je množstvo úskalí a preto treba chodiť s otvorenými očami a mysľou. Vždy je dobré počúvať najmä tých, ktorí mu reálne pomohli. S úspechom totiž prichádza veľa takých, čo zacítili možnosť vyslovene parazitovať. Verím, že v spolupráci s pánom Lingom dokážeme premeniť dnešné hosťovanie na vysnívaný prestup. Ten by urobil dobré meno v prvom rade hráčovi a v neposlednom aj nášmu klubu.“ povedal výkonný šéf AS.

Spolupráca medzi našim klubom a aktuálne siedmym mužstvom najvyššej súťaže v krajine vicemajstrov sveta sa hosťovaním rýchleho krídelníka nekončí. Reprezentačnú prestávku využili na niekoľkodňový pobyt v Holandsku obranca Peter Kleščík a útočník Fanendo Adi. Oboch si vyhliadol tréner Den Haagu John van den Brom počas svojej nedávnej návštevy pod Čákovým hradom aj zásluhou práce našich ľudí v Holandsku.

„Ide najmä o nové skúsenosti a motiváciu pre oboch. Na základe svojho prístupu si to zaslúžia. Ak máme takúto možnosť, chceme to naplno využiť. Teraz prostredníctvom hráčov a neskôr aj trénerov. Náš klub si pomaly otvára dvere tam, kde väčšina z nás mohla byť iba v svojich snoch. Je úlohou všetkých, ktorí pre AS pracujeme, aby sme ich otvorili a už  nikdy nezavreli. Teraz je to ADO Den Haag, neskôr možno niekto iný. Dnes už máme čo ponúknuť,“ uzavrel Rybníček.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa