Aktuality - archiv 24.8.2010

Hralo sa celkom zostra a to z oboch strán, potvrdil Holúbek

Peter Kleščík: „Prvých tridsať minút nám chýbala agresivita, neskoro sme dostupovali, súper mal veľa priestoru“

Zo šatne vyšiel s kusom ľadu, ktorý si predtým prikladal na nakopnutý členok. Ďalšia pripomienka, že seniorský futbal bolí o niečo viac ako ten mládežnícky. „Hralo sa celkom zostra a to z oboch strán,“ povedal len devätnásťročný Jakub Holúbek pomaly si nachádzajúci stabilné miesto v základnej zostave. Potvrdil to aj v utorňajšom stretnutí Slovenského pohára proti Bernolákovu (6:0). Bol aktívny, prihrával, strieľal. „Pomaly si zvykám. Viacerí dorastenci sme v tíme od zimy a to nám pomohlo. Musím povedať, že v takomto mužstve nie je príliš ťažké dostať sa do toho,“ skromne dopĺňa nádejný stredopoliar.

Stretnutie s druholigovým Bernolákovom bolo pre zverencov trénera Adriána Guľu povinnou jazdou. V úvodných minútach to však vyzeralo trochu inak a uvedomuje si to aj náš mládežnícky reprezentant. „Tréner nám cez prestávku povedal, že hráme príliš profesorsky. V druhom dejstve sme začali viac bojovať a jazdiť,“ prezradil Holúbek, ktorého slová rozmenil na drobné obranca Peter Kleščík: „Prvých tridsať minút nám chýbala agresivita, neskoro sme dostupovali, súper mal veľa priestoru. Chceli sa ukázať. Po prvom góle sa to trochu upokojilo a v druhom polčase sme hrali to, čo nám je vlastné.“

Domáci pohár je dnes pre Trenčín jedinou príležitosťou ako sa v súťažnom zápase porovnať s najlepšími tímami na Slovensku. „Môžeme sa konfrontovať so silnými mužstvami a priviesť sem nejaké corgoňligové mužstvo. Je tu šanca otestovať sa. Musíme si však najskôr poradiť so slabším, či už doma alebo vonku. Túžime si zahrať s kvalitnými súpermi a potiahnuť to, čo najďalej,“ nechal sa počuť Kleščík.

S Godálom skúsi vyjednať nižší príspevok do kasy

Dnes neodmysliteľný člen stopérskej dvojice AS si pri absencii Martina Ševelu navliekol na ruku kapitánsku pásku. Nebolo to však po prvý raz. Už v prípravných stretnutiach priviedol svoj tím na ihrisko v pozícii kapitána. „Pásku som nosil, keď som hral za starších žiakov v Čadci. To však bolo dávno,“ povedal Kleščík tušiac, že z jeho strany príde nejaký vklad do tímovej pokladne. „Pásku som už mal, nebolo to po prvý raz. Možno sa s Borisom na niečom dohodnem,“ usmieva sa stále mladý obranca.

Počas zápasu ho v komornej atmosfére pohárového súboja bolo neraz počuť. „Spoluhráčov treba povzbudiť a usmerniť. Ako stopér sa učím dirigovať hru pred sebou. Toto mi ešte chýba. Je jedno, či som kapitán, alebo nie. Komunikovať treba,“ dodal na záver Kleščík.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa