Aktuality - archiv 4.8.2010

Tento tím potreboval konkurenciu, tvrdí Kleščík

Peter Kleščík: „Chceme prilákať väčší počet divákov, pretože toto mužstvo si ich zaslúži viac než teraz chodí“

Nečakanou oporou AS sa pre mnohých stal obranca Peter Kleščík. Spoločne s Martinom Ševelom vytvoril už na jar fúngujúcu dvojicu stopérov a nič na tom nezmenil ani návrat Tomáša Peciara a letná príprava. „Moje výkony rastú s výkonmi celého tímu. Žiadny zápas nie je o jednom hráčovi. Keď budeme hrať dobre ako tím, ukážu sa aj jednotlivci,“ povedal skromne stále mladý obranca.

Konkurencia v prvom tíme je dnes jednou z najsilnejších zbraní Trenčína. Na každé miesto v základnej zostave je ďalší kandidát. „Práve to nás posúva vpred. Tento tím potreboval presne takúto konkurenciu. Myslím si, že to prospeje všetkým. Máme veľmi vyrovnaný káder. Na lavičke, ale aj na tribúne nie sú chalani iba do počtu,“ komentoval Kleščík uvedomujúc si, že aj v priebehu uplynulého ročníka sa neraz stalo, že hráč zamieril z civilu priamo na ihrisko, ale aj naopak.

Tím pod vedením trénera Adriána Guľu nezaznamenal počas leta výraznú obmenu kádra, no mužstvo pôsobí v úvode jesene vyzretejším dojmom. „Už na jar sme sa zlepšili po futbalovej stránke. Nie vždy však stačí na úspech iba to. Mužstvá k nám prídu bojovať a brániť. Rovnakým prístupom sa musíme prezentovať aj my. Treba bojovať,“ nechala sa počuť trenčianska devätnástka.

Kleščík je spoľahlivý nielen smerom dozadu, ale svoje kvality ukazuje aj v hre k súperovej bráne. V sobotu v stretnutí s Moldavou nad Bodvou sa v čistej gólovej situácii neulakomil a loptu posunul ešte na Fanenda Adiho. „Videl som nabiehať dvoch chalanov. Tak som tam poslal loptu a napokon z toho bol hetrik pre Adiho. Útočníci sú predsa na to, aby dávali góly. Mne je to jedno, hlavne, aby sme vyhrávali. Možno som mohol dať gól, ale  netrápi ma, že ako stopér sa do podobnej situácie nemusím tak skoro dostať.“

Nielen na ihrisku, ale aj mimo neho na seba zbytočne nestrháva pozornosť. Svojimi výkonmi stále častejšie upútava pozornosť fanúšikov. Rád by však bol, keby ich chodilo na štadión pod Čákovým hradom ešte o niečo viac. „V súčasnosti predvádzame solídny futbal. Chceme prilákať väčší počet  divákov, pretože toto mužstvo si ich zaslúži viac než teraz chodí,“ dodal na záver Kleščík.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa