Hviezdy deťom 5.7.2010

Hviezdy priniesli na Sihoť opäť veľa zábavy

Charitatívna akcia s hviezdnym obsadením opäť úspešná

Uplynulá nedeľa sa na trenčianskej Sihoti niesla v hviezdnom futbalovom duchu. Druhé pokračovanie charitatívnej akcie "Hviezdy deťom" sa opätovne stretlo s nevídaným záujmom verejnosti. O futbalový turnaj netradičných výberov bol veľký záujem. Úroveň podujatia zdvihlo, podobne ako vlani, zaujímavé obsadenie účinkujúcich. Akcia sa začala o 13.00 h na futbalovom štadióne na Sihoti a vyvrcholila v neskorých hodinách na Trenčianskom hrade.

Na úvod si prišli na svoje predovšetkým deti. Krátko popoludní boli na trávniku rozostavané rôzne stanovištia. Skákací hrad, futbalová brána s vymedzenými otvormi či ponuka videohier. To bola iba časť lákadiel pre návštevníkov štadióna. Plocha sa pozvoľna zapĺňala šantiacimi deťmi, keď krátko pred 14.00 h sa začali na ihrisko trúsiť prví z pozvaných hostí. Najskôr vyšiel z útrob štadióna Tomáš Tatar. Po ňom nasledovali jeho hokejoví spoluhráči, tvoriaci jeden zo štyroch tímov. Postupne sa divákom predstavili Marián Gáborík, Zdeno Chára, Pavol Demitra, Branko Radivojevič, Róbert Petrovický, súrodenci Pavlikovskí či Richard Lintner. Najväčší aplauz ale patril aktuálnym držiteľom Stanleyho pohára Mariánovi Hossovi a Tomášovi Kopeckému. Kým slovenské hokejové hviezdy rozdávali na ploche rozhovory a autogramy, na trávniku sa zoskupili aj ďalšie tímy. Štvoricu účastníkov doplnili výbery známych televíznych osobností, ďalej bývalých futbalistov, väčšinou s trenčianskou históriou a posledným tímom bolo zoskupenie umelcov a bývalých športovcov vystupujúcich pod hlavičkou MUFUZA.

Mužstvo futbalových zázrakov po roku opätovne dokázalo, že vo svojom strede nemá iba množstvo skvelých futbalistov, ale predovšetkým skupinu famóznych zabávačov. Brilantné herecké i futbalové kúsky predviedli Ivan Vojtek, Pavol Topoľský, Marián Labuda ml., Marek Majeský, Peter Kočiš alebo Ľudovít Jakubove alias Mravec. Z ostatných tímov im výborne sekundoval najmä brankár výberu futbalistov Roman Hodál, ale i známy tanečník Martin Chren reprezentujúci výber televíznych tvárí. O výbornú zábavu sa postarali aj pozvaní arbitri. Najskúsenejší z nich Vojtech Christov rozhodoval duel vo vzácnom – dvadsaťšesťročnom – drese. V roku 1984 ho mal oblečený počas finálového duelu európskeho šampionátu, v ktorom Francúzsko na čele s Michelom Platinim zdolalo Španielsko 2:0. Vzácny odev prachom nezapadol, legendárny rozhodca ho príležitostne vytiahne a prevetrá.

Účastníci turnaja naopak prevetrávali obrany súperov. Diváci videli množstvo pekných akcií a gólov. V tom množstve presných zásahov dokonca zanikla informácia, kto vlastne turnaj štyroch celkov vyhral. „V rámci nášho popoludnia to bola tá najnepodstatnejšia informácia,“ rozhovoril sa šéf organizačného výboru podujatia Igor Schlesinger pracujúci ako marketingový manažér AS Trenčín. „Sme radi, že po roku sme na akciu opäť prilákali množstvo divákov a že sa nám podarilo vyzbierať finančné prostriedky na podporu detí s onkologickými ťažkosťami. Vyzbierané prostriedky venujeme prostredníctvom neziskových organizácií Hoss Heroes a Dobrý anjel. V tejto chvíli vám ešte presnú sumu povedať neviem. Tá sa totiž skladá z viacerých pilierov,“ informoval ďalej Igor Schlesinger.

Okrem dobrého športu a úsmevných situácií sa divákom na Sihoti ponúkla aj možnosť započúvať sa do songov špičkových slovenských hudobných telies. Najskôr sa predstavila Zdenka Predná a na záver turnaja zarachotili aj gitary chlapcov z Gladiatora. Po športovej a hudobnej časti sa pozvaní hostia presunuli do starobylých priestorov Trenčianskeho hradu. V historických miestach bol pripravený ďalší program. V rámci charitatívnej rulety či turnaja v pokri mohli návštevníci venovať financie na dobročinné ciele. Po vydarenej akcii neskrývali viacerí úsmevy na tvárach. „Podarila sa skvelá vec. O rok sa stretneme opäť,“ lúčila sa s Trenčínom väčšina športovcov, umelcov či mediálnych pracovníkov.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa